Momirović: Srbija uputila 900 tona humanitarne pomoći stanovništvu u Gazi 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je Srbija uputila 900 tona humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu u Gazi u vredosti od tri miliona evra o čemu je pismom obavestio ambasadore islamskih zemalja u Srbiji.

„Naša politika je jasna, to je politika mira, a humanitarnu pomoć građani Srbije upućuju stanovnicima Gaze u hrani, vodi, medicinskoj opremi, kao i šatorima za smeštaj porodica. Srbija se solidariše sa nedužnim ljudima koji su žrtve tragičnog sukoba“, rekao je Momirović, saopštilo je ministarstvo.

On je kazao da je posebno zamolio ambasadora Egipta u Srbiji, Basela Salaha, da zajedno sa Vladom Egipta pomogne da upućena humanitarna pomoć stigne onima kojima je najpotrebnija.

„Srbija kao zemlja koja ima nezavisnu i suverenu politiku je uvek nalazila potrebu da se solidariše sa ljudima koji su u teškoj humanitarnoj situaciji“, kazao je Momirović.

Ministar je zahvalio svima koji učestvuju u organizaciji i distribuiranju humanitarne pomoći koja će stići do onih kojima je u ovom momentu najpotrebnija i dodao da će se „ostatak humanitarne pomoći prevoziti brodskim putem u više navrata“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari