Momirović: U narednih pet godina uložićemo četiri milijarde evra u izgradnju kanalizacione infrastrukture 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/Djordje Krstic/MO

Krećemo sa projektom Čista Srbija i u narednih pet godina uložićemo četiri milijarde evra u izgradnju kanalizacione infrastrukture i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izjavio je ddanas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, on je danas u naselju Jasenje naglasio da će u Mionici i Banji Vrujci biti izgrađeno 10,5, odnosno 8,5 kilometara kanalizacione mreže, i po jedno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

„U Mionici se ove godine radi više nego što je urađeno u prethodnih 100 godina“, izjavio je predsednik opštine Mionica Boban Janković rekavši da taj projekat predstavlja krunski dokaz da će Mionica biti uspešna lokalna samouprava u uspešnoj i razvjenoj Srbiji.

Investiciju u novu kanalizacionu mrežu koja će obuhvatiti ukupno 22 naselja finanasira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa 1,2 milijarde dinara, a gradi kineska kompanija „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC).

Mreža fekalne kanalizacije u dužini od 19 kilometara, obuhvatiće sva naselja u opštini Mionica koja do sada nisu imala kanalizaciju: Jasenje, Divčibarski put, Brežđanska, Kovačevića put, Tešanovića put, Kneza Grbovića krak, Kevića sokače, deo Aleksandra Obrenovića, Dragojevića strana, Milana Stanišića, Obilaznica, Đurđevića sokak, Novakovići sokak, Pajići sokak, Rankovići sokak, Jevtovića sokak, Antonijevići sokak, Valjevski put.

Do kraja godine počeće gradnja kanalizacije i kolektora u četiri naselja u Banji Vrujci: Piskavice, Višnje, Krstovo brdo i Ljiški put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari