Možete da podnesete zahtev za gondolu 1

„Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nekoliko puta do sada jasno je rekla da podržava projekat gradnje gondole na Zlatiboru koja će umnogome obogatiti turistički sadržaj na jednoj od naših najlepših planina.

Ali, takođe je naglasila da zbog značaja ovog projekta i bezbednosti građana, budućih korisnika gondole, ovaj projekat, kao i svi drugi, mora biti izgrađen uz poštovanje svih važećih propisa i zakona“, saopštilo je juče Ministarstvo, odgovarajući na izjave predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića da to ministarstvo sprečava izgradnju gondole na Zlatiboru.

„Po svim zahtevima opštine Čajetina, odnosno preduzeća koje će graditi gondolu, postupano je u najkraćim rokovima po dostavljanju uredne dokumentacije. U ministarstvu je formiran tim ljudi koji su zaduženi za realizaciju ovog projekta koji su uvek dostupni opštini. Ministarstvo je u najkraćim mogućim rokovima izdalo lokacijske uslove za ovaj projekat, a dobijen je i izveštaj Revizione komisije. Građevinska dozvola za ovaj projekat nije izdata jednostavno jer opština Čajetina i preduzeće koje bi trebalo da gradi gondolu nisu ni podneli zahtev za izdavanje građevinske dozvole“, tvrde u Ministarstvu.

U resoru ministarke Mihajlović odgovaraju i na navode Stamatovića da „građevinsku dozvolu ne može da dobije dok ministarstvo ne reši problem vlasništva nad delom zemljišta iznad kog treba da prođe trasa buduće gondole“. „Po zakonu, jedan od dokaza koji mora da se priloži uz zahtev za izdavanje građevinske dozvole jeste dokaz o odgovarajućem pravu na građevinsko zemljište na kom će objekat biti građen“, kažu u Ministarstvu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari