N1: Za Ekspo do sada ugovoreni poslovi vredni 2,5 milijardi dinara 1foto FoNet/Kabinet

Portal javnih nabavki objavio je da je do sada, na ime raznih usluga za projekat EXPO 2027, zaključeno osam ugovora i još tri okvirna sporazuma, čija je vrednost je oko 2,5 milijarde dinara, što je oko 21 milion evra, javlja danas N1.

Vrednost do sada zaključenih osam ugovora na ime nabavke raznih usluga – od advokatskih, preko savetodavnih, računovodstvenih, pa do usluga izrade tehničke dokumentacije za izgradnju stambenog kompleksa u okviru kompleksa EXPO 2027, iznosi više od 687,6 miliona dinara (sa PDV), pokazuju podaci Portala javnih nabavki.

Najvredniji ugovor, do sada zaključen, odnosi se upravo na izradu tehničke dokumentacije sa izradom kataloga i projekta opremanja stanova stambenog kompleksa.

Reč je o iznosu od 509,88 miliona dinara sa PDV i taj posao dobila je grupa ponuđača – konzorcijum koji čine BBD Engineering, ZAP, SPB biro, TECHNOSECTOR, CMD CONS Engineering, Novius, Konsalp i Beo potez.

Kako je pisala Nova ekonomija, taj konzorcijum izradiće tehničku dokumentaciju, kataloge, 3D modele i projekte opremanja stambenog kompleksa u Surčinu, koji će se protezati na više parcela, ukupne površine više od devet hektara.

Na tom mestu, kako je ranije objavljeno, planira se izgradnja stambenih zgrada sa podrumom, podzemnim garažama, prizemljem, visine do sedam spratova, a reč je o građevinskoj površini od oko 160.000 kvadrata.

Za usluge stručnog usavršavanja iz oblasti stranih jezika ugovor vredan 1,56 miliona dinara (sa porezom) zaključen je sa Zadužbinom Ilije M. Kolarca.

Taj ugovor je sklopljen na period od 7. juna ove do 7. juna sledeće godine, odnosno, kako se navodi „do utroška sredstava, a najduže godinu dana od dana izdavanja“.

Portal N1 je već pisao o ugovoru koji je sklopljen za pružanje advokatskih usluga – reč je o advokatu Igoru Isailoviću koji je sarađivao sa ministrom finansija Sinišom Malim i taj ugovor vredan je 14,32 miliona dinara sa PDV.

Prema podacima advokat Miluša R. Okiljević je sklopio je ugovor sa preduzećem EXPO 2027 d.o.o za savetodavne usluge u oblasti saradnje sa Međunarodnim biroom za izložbe (BIE) i nadležne zakonske regulative.

Ugovor je vredan 12,58 miliona dinara sa PDV, sa periodom trajanja od 7. juna ove godine, pa do ispunjenja ugovorenih obaveza.

Na listi je i ugovor od 72 miliona dinara sa PDV, sa Big Blue grupom iz Beograda, a za usluge posredovanja u organizaciji službenih putovanja u zemlji i inostranstvu.

Beogradski sajam biće konsultant preduzeću EXPO 2027 pri organizovanju i realizaciji projekta ove specijalizovane izložbe, a trogodišnji ugovor zaključen je na 71,28 miliona dinara sa PDV.

Preduzeće Adecco Outsourcing iz Beograda zaključilo je sa preduzećem EXPO 2027 d.o.o. ugovor za uslugu regrutacije kadrova.

Ugovor vredan 1,8 miliona dinara sa PDV zaključen je na jednogodišnji period, od 29. maja ove do 29. maja 2025. godine, odnosno do utroška sredstava, a najduže godinu dana od dana izdavanja narudžbenice, navedeno je na Portalu javnih nabavki.

Preduzeće EXPO 2027 d.o.o. izabralo i pravno-poreskog savetnika, taj posao dobila je grupa ponuđača koju čine KPMG A.A.S. d.o.o. i KPMG d.o.o. iz Beograda, a ugovor je zaključen na iznos od 4,2 miliona dinara sa PDV.

Ovih osam ugovora vredni su ukupno 687,62 miliona dinara, što je gotovo šest miliona evra.

Uz ugovore, sklopljena su i tri okvirna sporazuma, u periodu od 30. maja do 7. juna.

Ti okvirni sporazumi vredni su ukupno 1,84 milijarde dinara (sa PDV), što je oko 15,7 miliona evra, navodi N1.

Najvredniji okvirni sporazum do sada, zaključen je za uslugu pružanja marketinških usluga, pa je konzorcijum predvođen marketinškom agencijom Meken (McCann) dobio je posao vredan 1,81 milijardu dinara sa PDV, za pružanje marketinških usluga za period do 31. decembra 2027. godine.

Grupu ponuđača, uz McCann, čine još i Galerija 12, Two Rivers i Drive.

Dve od pomenutih kompanija su do skoro bile u vlasništvu Srđana Šapera (McCan, Drive), a u jednoj je i dalje vlasnik (Two rivers).

Okvirni sporazum za zakup poslovnog prostora zaključen je sa preduzećem Marera Coworking, na iznos od 14,4 miliona dinara sa PDV, na period do kraja ove godine, tačnije, od 7. juna 2024. do 31. decembra 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari