Na aerodromu u Nišu u januaru više od 14.000 putnika 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu tokom januara evidentirano je više od 14.000 putnika, što je skoro četiri i po puta više nego u isto vreme prošle godine.

Povećanje broja putnika i aviona objašnjava se pokretanjem novih linija od javnog interesa od strane nacionalnog avio prevoznika Er Srbija.

Na sajtu niškog aerodroma navodi se da je u januaru ove godine bilo 14149 putnika, što je za 432 odsto više nego u januaru prošle godine, kada ih je bilo 2662.

Prošlog meseca je bilo 218 poletanja i sletanja 109 aviona, a u istom periodu prošle godine 60 poletanja i sletanja 30 aviona.

Er Srbija je saopštila da će od januara ove godine leteti na novim linijama od javnog interesa do Kelna, Frankfurta (Hana), Ljubljane, Beograda i Istanbula.

Sve destinacije će biti povezane dva puta sedmično, sa izuzetkom linije Beograd – Niš, na kojoj će se obavljati četiri leta u toku sedmice.

Pored ovih letova, tokom letnje sezone biće i letova na linijama Niš-Tivat i Niš-Atina.

Vlada Srbije je pre četiri meseca odlučila da subvencioniše sedam linja od javnog značaja, izdvajajući za takve letove iz Niša i Kraljeva 2,8 milijardi dinara.

Er Srbija, koja je dobila te linije na tenderu, ka ovim novim destinacijama leteće do 31. decembra 2023. godine.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari