Nacionalne penzije za sportiste i umetnike: Koliko iznose, ko sve ima pravo i kako se obračunavaju?

Ostavite komentar


  1. Nacionalne penzije su sramota u odnosu na sve one koji su radili 40-45 godina i primaju mizeriju od penzija. Poznati pevači koji su zazađivali hrpe novca dobijaju pored penzije i nacionalnu penziju. Blam.

  2. A koliko vrede medalje sa matematičkih olimpijada? Ili bilo kojih u kome se takmiče naši mladi naučnici?
    Novac će dobiti sportisti, pevači…koji ionako imaju velike zarade…

  3. Nacionalna penzija onom ko ima imao para uvek zasto nije uplacivao sam sebi? Dao bih ja njima da placaju porez Srbiji. Au sramoto od Zakona

  4. Ukinuti ove penzije jer nema jasnog kriterijuma za dodelu. Uostalom sama „dodela“ penzija je neustavna jer je osnov nečija odluka. To nema nigde u svetu.

  5. Lepo. A šta je sa nama radnicima? Na šta mi imamo pravo? Udarnička značka i to je to? I da punimo budžet za nacionalne penzije…

  6. Samo za samostalne umetnike koji su radili besplatno celi život, rade i dalje, do smrti, a nisu bili zaposleni ni u jednoj instituciji.

  7. Sram vas bilo njima dajte a majke sa 4 i vise dece nistai posle kazete napusta se srbija tek ce

  8. Zasto sportisti koji su bili evropski ili svetski KLUPSKI prvaci ne bi ostvarili odredjene penzije. Tu mislim na rukometasice Radnickog, vaterpoliste, rukometase Metaloplastike i ostale. Poznato je da mnogi zive na ivici egzistencije.

  9. Nacionalne penzije su protivustavna kategorija. Treba ih sve ukinuti. Pevači sportaši i onako pretplaćeni su neka sami uplate u penzioni fond. Ko je doneo odluku o isplati nacionalne penzije bilo kome treba da odgovara jer je oštetio budžet Srbije.
    Da li je Milunka Savić dobila nacionalnu penziju ili je pod stare dane čistila kafanu?
    Da li neko ima još imalo obraza?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.