Voćari tvrde da su na granici egzistencije: Ovogodišnji rod jagode, maline i višnje slab, a otkupne cene ponovo niske

Ostavite komentar


  1. Pomorandže 130 din, banane 200 din, pa vi rokajte cene ako ima ko će da kupi.

  2. Hajte, molim vas, pa ovu priču slušamo već godinama. Srpskom poljoprivredniku uvek nešto smeta…Cene tog voća su preskupe za prosečnog kupca, kao da se uvoze iz Japana! Ja mogu da platim za njih, ali neću iz principa! Rame ću kupiti slatke mandarine koje mogu da nađem za 100 dinara.

  3. Zato ste nabili cene do nebesa!!Duplo skuplje trešnje od banana i ananasa!!!Odavno sam prešao na južno voće(em lepše em jeftinije)!!Samo nemojte da tražite da vam poreski obveznici subvencionišu kupovinu garsonjere u BG od svake berbe!!I zalažem se za potpuno slobodan uvoz hrane i ukidanje svih subvencija!!Pa ko ne može-menjaj posao!!U mom kraju propala fabrika od 13,5 hiljada ljudi!!I niko se nije potresao(naročito seljaci)!!!Dosta više te kuknjave!!Dvema kategorijama kukanje je tradicionalno:seljacima i prosvetarima!!

  4. Ordinarna je laž da je cena proizvodnje maline 250 dinara! Proizvođači valjda misle da ne trebaju da urade, ama baš ništa sami… Prosto zaneli su se u toj pokvareno igri, glumeći velike gazde.. Misle da sa relativno malih poseda mogu lagodno da žive i da se obogate za kratko vreme.Najskuplja i je to značajno proizvodnja jagode i tu su proizvođači sa ovakvom cenom na gubitku… Proizvodnja jagode kod nas se zasnivala na izvozu u Rusiju.. Inače Rusi su najveći potrošači jagode i, od prilike, pojedu prosečno više jagode nego svi Evropljani zajedno…

  5. Apsolutna laz.To su cene na tezgama.Proizvodjac zaradi duplo manje.Prekupci skidaju kajmak I deru narod.

  6. Još jedna obmana proizvodjača. Svaka godina im je sve ,,lošija,, a niko ne odustaje i samo se rade novi zasadi. Ko se razume zna da je ove godine rod izuzetan. Slaba zima, bez mrazeva, puno sunca i toplih

  7. Seljaku 30 dinara za visnju ,malina 150 do 180 din.O kakvim cenama pricamo sa pijace.Nakupci i hladnjacar trgovcii sticu dobit kao i u svemu.Zasto je psenica 20 din a brašno u prodavnicana 70 pa i vise din.Ko je ovde lud.Svi su digli glas na seljaka jer kupac vidi krajnju cenu koja nije proizvodhaca Mnogi se bogate na seljaku i trljaju ruke zadovoljno samo su seljaku zuljeviti dlanovi i pogurena ledja od celodnevnog rada na njivama.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.