Naftne kompanije ne žele jeftiniji benzin?

Dinar raste u odnosu na dolar ali cene goriva na pumpama nisu snižene

Ostavite komentar


  1. Nije valjda!? Pa onda država mora da im izađe u susret i zaštiti ih od špekulativnog kursa.

  2. Vučić je za sebe prigrabio javna preduzeća , banke, infrastrukturne projekte iz dugova, veštačke gubitke struje, fiksirao cene uvoznih varijabilnih energenata, diskrecione subvencije, navijače, policiju i sudove. Sve je ovo diktator ukrutio. Sa tv-a se po ceo dan kunu u tržište a svi ključni parametri su fiksirani iz vremena pre krize. Gorivo, gas, plin, kamate nisu pratili tržište. Bankarske marže su čak duplirane. Gorivo je palo sa 110$ na 50 $ a kod nas palo 15 din. Na ovim stvarima uz dupliranje duga države, počiva Vučićev režim.

  3. Kada njima odgovara onda kažu da je zaduženje u evrima. Kada dolar raste onda kažu da je zaduženje u dolarima. I tako u kru. Odgovor za ovce.

  4. Pozdrav…danas napunio rezervkar u Makedoniji po 75 centi…eee Srbijo pljackas svoj narod da bi bagra se hvalila kako je napunila budzet od otetih para nasoj deci…,nasoj deci,jer ja ako ne sipam gorivo ne mogu raditi a ako sipam nemam Za decu

  5. "Naftne kompanije"! U Srbiji jpostoji jedna naftna kompanija – NIS, koja drži monopol. Benzinske pumpe su izgleda u Srbiji dobile status naftnih kompanija, a one su samo trgovci koji prodaju gorivo nabavljeno u NIS-u. Ako im NIS ne snizi cene, neće ni oni sniziti u maloprodaji. Ta priča o više činilaca, zaduženjima u evrima, … je čista glupost.

  6. "nevidljiva ruka trzista" bas izgleda da jesu.Vidimo da profesor mora da nagadja nesto sto bi morala biti norma.Kazne za medjusobni dogovor naftni kompanija o cenama na zapadu se mere u stotinama miliona $.Koja sluzba u Srbiji se bavi tim pitanjem?
    Verovatno Udruzenje naftnih kompanija.

  7. Sramota ,juce sam napunio rezervar u Bugarskoj i evro dizel mi je izasao oko 105 dinara po litru.Tamo je litar evrodizela 1.80 leva litar.(59dinara-1 lev). Strasno

  8. Ove cene što su iznesene uopšte nisu tačne koliko košta gorivo u okruženju. Kao prvo u Makedoniji litar benzina košta 75 centi koliko i u Bosni,Bugarskoj. Reći ću vam i podatak da u Americi litar benzina košta 66 dinara a to znam jer mi je brat od strica pre neki dan došao otud i dosta stvari su tamo jeftinije nego ovde. Ovde kod nas je u čemu uračunata akciza od 50 posto a to znači nekih 70 din.

  9. slobodno tržište ne postoji. Niti je ikada postojalo. Stanje na tržištu uređuju političko-tajkunske koterije iza zatvorenih vrata. A poblesavelom narodu trtljaju o tržišnom "zakonima". Najstrašnije je što i fakulteti neguju udžebničke lekcije o šupljim liberalnim doktrinama o "slobodnom" tržištu, o tržišnoj "regulaciji", o ponudi-potražnji… Sve zarad podmazivanja pljačkaške mašine u sadejstvu sa naročito trulim organizacijama za organizovano obmanjivanje ljudi – sa partijama.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.