Nagrađene najbolje biznis ideje 1

Nemački investicioni fond FoundCenter investment dodelio je nagrade autorima 13 najboljih biznis ideja, koje su dokazale da su primenjive na međunarodnom tržištu i da mogu promeniti život u buduićnosti.

Prvu nagradu od 750.000 evra dobio je projekat vebsajta na kome će se ukrštati podaci o lekarima sa željama pacijenata, zakazivati i obavljati konsultacije sa lekarima. Idejni tvorac sajta je Jovan Paunović.

Drugu nagradu u visini 400.000 evra dobila je ukrajinsko – španska kompanija BNesis za projekat programerske integracije, dok je trećeplasirana srpska ideja pod nazivom Friend Recap – aplikacija koja sabira postove na svim društvenim mrežama za osam najbližih prijatelja. Za taj projekat nagrada iznosi 180.000 evra.

Dodeljene su i tri nagrade za inovativnost. Po 650.000 evra dobili su projekti Brawas, za korišćenje moždanih talasa, i Ci Gel za protivpožarnu zaštitu, dok je projekat 3D štampača Formon dobio 130.000 evra.

Uz ove nagrade, FoundCenter Investment uložiće i gotovo dva miliona evra u projekte čiji će razvoj nastaviti da prati.

Osnivač FoundCenter Investmenta Dejan Jocić kaže da je odluka bila teška i da je zato čak 13 kompanija dobilo nagradu.

Želja je bila da pobednika nađemo u ovom regionu, ali da ideja bude primenljiva svuda, da kompanija već ima dobar i kvalitetan tim ljudi koji ćemo mi nastaviti da pratimo, rekao je Jocić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari