Nacionalna služba za zapošljavanje dodelila je juče priznanje lokalnim samoupravama, firmama i organizacijama koje su u ovoj godini dale najveći doprinos zapošljavanju. Nagrađeni su grad Čačak koji je kroz Lokalne akcione planove zaposlio 188 ljudi, dve opštine – Odžaci i Obrenovac koje su takođe izdvojila značajna sredstva i zaposlila veliki broj građana.

 Takođe, priznanje je uručeno i organizaciji Etno mreža za razvoj ženskog preduzetništva i očuvanje tradicije. Nagrađene su i četiri kompanije. Za uspešno pokretanje sopstvenog posla nagrađena je firma Radović enterijer iz Požege koja danas zapošljava 51 radnika, niška pekara Branković dobila je priznanje za doprinos u zapošljavanju osoba sa invaliditetom budući da je tokom 2012. godine zaposlila osam osoba sa invaliditetom. Iz kategorije malih i srednjih preduzeća priznanje NSZ dobio je Real knitting d.o.o Gajdobra iz Bačke Palanke koje se bavi proizvodnjom ženskih čarapa od najlona i koje je uposlilo 205 radnika u saradnji sa NSZ a u narednoj godini planira proširenje i zapošljavanje još 100 radnika. U kategoriji velikih preduzeća nagradu je dobila kompanija Fijat automobili Srbija iz Kragujevca koja je ove godine zaposlila više od 900 nezaposlenih lica sa evidencije NSZ.

Nagrađene su i filijale NSZ koje su u ovoj godini postigli najbolje rezultate – filijale Kragujevac, Mladenovac, Zrenjanin, Pirot i Kosovska Mitrovica. Direktor NSZ Dejan Jovanović je, uručujući priznanja dobitnicima, istakao da su oni u ovo vreme ekonomske krize „heroji i da služe za uzor“. On je dodao i da je „ove godine zaposleno 200.000 građana sa evidencije te službe i da u 2013. godini očekuje još bolje rezultate“. Dodao je da NSZ ne može preuzeti celu odgovornost za zapošljavanje i da je dobro što Vlada radi na privlačenju stranih investicija, a važno je podstaći i domaće preduzetnike da još više ulažu i zapošljavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari