Najavljen protest protiv rudnika litijuma

Ostavite komentar


  1. Izbori su završeni tako ne verujem u neke proteste pre narednih jer im se ne isplati dzaba šetati po ovoj vrućini.

  2. Dragi meštani u regionu RIO TINTA, morate znati da je vlast odavno dala saglasnost za eksploataciju rude,i spremni su na sve represalije jer su pare uzete unapred. neka nam je BOG u pomoći.

  3. Džabe, velike sile EU,USA i UK su odlučile da se kopa milom (da će nam neku fabricicu iizarnu rudnu rentu), a ako ne ako je potrebno i sankcijama i ratnim odstetama (pa će renta ići na ratnu odstetu BIH). Nama je samo da se molimo Bogu da zagađjenje od Rio Tinta ne ode u vodu, jer onda možemo da se slikamo ako Drina, Sava i Dunav budi zatrovani godinama.

  4. Ne moze ni jedna vkas da radi mimo naroda. Narod ne zeli da se vadi litium tako da nam nisu potrebne te pare a ko je uzeo od tinte pare neka slobodno vrati.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Licitiranje milijardama pritisak na narod": Zbog čega predstavnici vlasti tvrde da će država morati da plati Rio Tintu ako ne bude kopao litijum? 6

„Licitiranje milijardama pritisak na narod“: Zbog čega predstavnici vlasti tvrde da će država morati da plati Rio Tintu ako ne bude kopao litijum?

Pre nekoliko dana Vladimir Đukanović, advokat i član SNS, mada se predstavlja kao penzionisani političar, na svom X nalogu objavio je poruku kojom insinuira da proteste protiv kopanja litijuma "na neki način forsira Rio Tinto" i to zato što ukoliko budu "oterani" pod pritiskom javnosti mogu na arbitraži protiv Republike Srbije da "uzmu ozbiljan novac".

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.