Najbolji menadžer u 2011. je Tihomir Simić, generalni direktor Elektrovojvodine, kome je na jučerašnjem predstavljanju monografije „Put ka vrhu“ u vladi Vojvodine dodeljeno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“. Simiću je priznanje uručeno zbog uspeha u strateškom menadžmentu.


– Ovo je uspeh svih zaposlenih u Elektrovojvodini. Kada smo pravili plan za 2011. godinu, osetili smo da je trenutak da napravimo iskorak. Naša obaveza je u vreme krize bila da postavimo Elektrovojvodinu na stabilne noge i da, nakon četiri godine negativnog poslovanja, ovu godinu završimo u plusu – rekao je Simić zahvaljujući se na priznanju u svoje i u ime ostalih dobitnika.

Statuete „Kapetan Miša Anastasijević“ uručene su Miroslavu Bogićeviću, generalnom direktoru šabačkog Farmakoma, kao najboljem privredniku, zatim, Blagoju Spaskoskom, generalnom direktoru Rudarsko topioničarskog basena Bor, kao priznanje za strateški razvoj kompanije, beogradskom Aerodromu „Nikola Tesla“, Goranu Joviću, predsedniku opštine Stara Pazova, Bošku Ničiću, gradonačelniku Zaječara, prvoj ženi užičke policije Dragici Jevtović, Slobodanu Milanoviću, generalnom direktoru Termoporda za poslovne vizije i vršačkom Vetmediku, za najdinamičniji razvoj.

Na jučerašnjoj svečanosti u pokrajinskoj vladi dodeljena su i priznanja „Car Konstantin“ a laureati su Bojan Pajtić, predsednik Vlade AP Vojvodine, Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograd, Dušanu Antonić, generalni direktor Agrobanke i potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.

I priznanje „Zlatni ključ“ juče je dodeljeno predsednici ženskog internacionalnog kluba u Beogradu, Etsuko Tsunozaki, za plemenitost i ljubav prema srpskom narodu, kao i gradonačelniku Niša, Milošu Simonoviću, za doprinos afirmaciji evropskih vrednosti i standarda, a povodom obeležavanja 1.700 godina Milanskog edikta.

Ovo je 12. godina kako se dodeljuje prestižno priznanje nazvano po Miši Anastasijeviću, jednom od najvećih srpskih privrednika, bogataša i dobrotvora u 19. veku, koji je za vreme vladavine Miloša Obrenovića zapošljavao oko 11.000 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari