Najniže plate u regionu ima CG 193 evra, u Srbiji minimalac 231 evro

Ostavite komentar


  1. Ne razumem se u statistiku ali umem da podelim svoju platu sa 119 dinara. Plata je 235 evra mesečno ili 4 evra iznad minimalca. U našem gradu i čistačice u JP zarađuju više od srednje spreme. Sramota me je kad podižem „platu“ na šalteru pa novac dižem na bankomatu. Ako i ovaj put budemo prevareni odlazim pa neka nađu nekog drugog da im za te pare radi moj posao. Ovo je kraj.

    1. Ne znam u kom gradu živiš i u kojoj firmi radiš ali ne treba da se stidiš kada podižeš platu (zaradio si je). Treba svima da pričaš kolika ti je plata i u kojoj firmi radiš, a ne da kriješ, jer je to jedan od načina da ljudi počnu da shvataju da ne treba da se stide što ih neko drugi ugnjetava, taj neko treba da se stidi. Inače plata od 20 000 rsd (oko 170 eur) je vrlo česta u pojedinim malim radnjama (recimo dostavljači u picerijama i sl.) i ti radnici, uglavnom nisu prijavljeni. Ja za tako malu platu neću da radim, cenim sebe (monter sam) i svoje znanje i lako nalazim pravog poslodavca i nedam nikom da me šikanira.

Ostavite komentar


Ekonomija

"Licitiranje milijardama pritisak na narod": Zbog čega predstavnici vlasti tvrde da će država morati da plati Rio Tintu ako ne bude kopao litijum? 6

„Licitiranje milijardama pritisak na narod“: Zbog čega predstavnici vlasti tvrde da će država morati da plati Rio Tintu ako ne bude kopao litijum?

Pre nekoliko dana Vladimir Đukanović, advokat i član SNS, mada se predstavlja kao penzionisani političar, na svom X nalogu objavio je poruku kojom insinuira da proteste protiv kopanja litijuma "na neki način forsira Rio Tinto" i to zato što ukoliko budu "oterani" pod pritiskom javnosti mogu na arbitraži protiv Republike Srbije da "uzmu ozbiljan novac".

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.