Najskuplja struja u Evropi: Zašto je cena struje na tržištu juče dostizala 700 evra po megavatsatu?

Ostavite komentar


  1. Toliko o „propasti EU“ zbog napuštanja ruskog gasa i nafte. Nemačka struja 90 eur, a srpska 600. Samo vi „generalno remontujte“ i ulažite u crnilo i smeđilo, a svet ode dalje.

    Inače, tekst ima poneku ali bitnu grešku, meša megavate i megavatsate, a bogami i megavate i gigavate. Sigurno nije proizvodnja bila 2MW iz termo, a 150 MW iz gasnih elektrana. Uostalom, i jedno i drugo se mora predstaviti u MWh ili GWh.

    1 Megavat je trenutna snaga, a 1 megavatsat je količina energije proizvedena za jedan sat, pri toj snazi od 1 MW. 2 sata po 1 MW = 2 MWh.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.