U sva četiri najveća gubitaša u Srbiji – državni kapital: Šta taj podatak govori o Vladi Srbije?

Ostavite komentar


  1. Taj podatak govori o tome da je vlast odrpala ta javna preduzeća!
    Napr : kada je “ aneksirana“ Elektrovojvodina plus u budžetu za tu kalendarsku godinu je pod hitno završio kao interventna sredstva republičkih budžetskih rezervi Beogradu!

  2. Ne znam bas kako su nastali ti silni gubici ali tacno znam ko ce to platiti. Znacete i vi ako pogledate u ogledalo. I nemojte misliti da su svi oni autobusi kojim vas politicari voze na mitinge besplatni. U Srbiji besplatno se voze samo politicari.

  3. Govori nam to da je država najveći lopov Srbiji. Narod sve redovno plaća a država, krade.

  4. Država može biti dobar vlasnik, ali mora da vodi i dobru kadrovski politiku..znači ne sme da npr. podiže kvalifikacije za neka radna mesta , a na osnovu kupljenih, tj. onihdiploma koja ne donose nikakva znanja.Znači diplome onih fakulteta koji niti imaju ikakvu reputaciju, niti imaju bilo kakav kriterijum.. i onda ti i takozaposleni, ništa ne znaju, ali imaju diplome, te dobijaju bolja radna mesta, šefofvska zvanja i itd.A posao za njih i za same sebe rade stariji kadrovi , sa formalno manjim kvalifikacijama..Stvara se i društveni pritisak, jer oni nepotrebni, a samo na osnovu takvih diploma vode nam ne samo delove javnih preduzeća, već delove ministarstava, javnih uprava, domova zdravlja i itd..FALI MORALNOST I PRAVDA,a preduzeća su mnogo manje efikasna, opterećena lošim vodjenjem..U stvari nama fali PRAVA DRŽAVA..Onda će i u javnim službama, preduzećima biti mnogo bolje.. JE DNOSTAVNO. Asvi oni koji su dobili tako poslove, i koji su usput maltretirali one koji znaju poslove, treba rasturiti, otpusti, pa nekac se slikaju sa svojim partijskim kartama.POŠTENO!!

  5. Доказ да поједине групације исисавају дежавни капитал. Формирати експертску групу (са правим дипломама) да воде државне фирме са првим задатком да затворе све шупљине кроз које се капитал одливао.

  6. A kad krene prica o dokapitalizaciji EPS-a onda isti vi iz Danasa potpaljujete neuki narod kako je to lose. A sad kako se ta prica smirila sad pisete o gubicima kada drzava upravlja. Bas novinarski profesionalno i odgovorno prema ovom drustvu. Licno smatram da sve treba privatizovati, onda ta preduzeca nece biti stacionar za najgore kadrove koji i udju u politiku zbog posla u sluzbi a ne iz uverenja. Privatizacijom dobijas preduzeca koja pozitivno posluju, ljude koji ulaze u politiku bez koristi i bolje drustvo. Moze i da ostane u vlasnistvu drzave ali onda konkurs za profesionalni medjunarodni menadzment. To ima Air Serbia i vidimo rezultate odmah.

  7. „Rio Sava Exploration“ je „Rio Tinto“.

    Hvala novinarima N1 na „razotrkrivanju“ skrivenih namera. Ovo je sarkazam, ako ne razumeju.

Ostavite komentar


Ekonomija

Odgovor kompanije Rio Tinto na tekst objavljen u Danasu 10

Odgovor kompanije Rio Tinto na tekst objavljen u Danasu

Kompanija Rio Tinto odgovorila na navode objavljene  u tkestu „Đorđević: Neki fakulteti rade za Rio Tinto, za njih je sve zeleno“ koji je dnevni list  „Danas“ objavio u štampanom izdanju od  27. jula 2024. godine. U nastavku odgovor prenosimo u celosti.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.