Najveći izvoznici u Srbiji Fijat Krajsler i Železara

Ostavite komentar


  1. Da, naj veći izvoznici ali su i naj veći uvotnici repro materijala, opreme i sirovina. pri tom su to strane firme na našoj teritoriji čiji profit ode u matične firme. Ovde ostaje mizerija. Nama trebaju i domaće firme dobri izvoznici, da profit ostaje u Srbiji i da se ovde oplodjava.

    1. To ne može zbog stranačkih direktora, pomoćnika direktora, sekratarica…….
      Oni bi pokvarili i gvozdenu kuglu za dva dana.

    2. Milorade, potpuno ste u pravu. Bolje bi bilo pogledati ko su najveći neto izvoznici, to bi bila prava lista a i bilo bi ekonomski pismenije to videti nego ovu listu o kojoj se piše.

  2. Ovi podaci su kao i uvek jednostrani. Uzimajuci u obzir uvoznu stranu pojedinih preduzeca dobilo bi se tek onda koje od njih popravlja a koje kvari budzet odnosno povecava trgovinski deficit kao recimo FAS! Inace, upadljivo je da 4/5 navedenih koncerna pripada strancima sto govori o nesposobnosti domace politicke elite da ojaca i podupre domacu industriju. Ocigledno je da su strane firme dobile grdne subvencije (recimo 10.000 € po radnom mestu FAS i Gorenje) a da domaci vlasnici to nisu. Kome to ide u prilog odnosno u dzep nije tesko pogoditi ali s obzirom na paralizovano pravosude (tuzilastvo) kome je istrazivacko novinarstvo pruzilo dosada isuvise elemenata za pojedina gonjenja, nista od tog necemo videti do postenih izbora ako ikada budu!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.