Nakon kritika, katastar najavljuje dan otvorenih vrata sa građanima 1Printscreen Belle Amie

Pomoćnik direktora Sektora za razvoj i inovacije Republičkog geodetskog zavoda, Darko Vučetić, gostujući na TV Belle Amie, najavio je kampanju „Otvorenih vrata katastra“.

On je objasnio da je cilj kampanje da se građanima dodatno osigura pristup informacijama, transparentnost u radu i efikasno razrešenje nedoumica u vezi sa registracijom njihovih prava nad nepokretnostima, saopštio je RGZ.

Načelnici i rukovodioci svih službi za katastar će, od sada, biti na raspolaganju za prijem građana svakog utorka i četvrtka posle 13 časova, uz prethodno zakazivanje preko Info centra RGZ-a.

Zakazivanje termina se vrši putem telefonskog poziva na broj 0700/500-500, putem elektronske pošte na adresu [email protected] ili putem čet aplikacije Info centra na sajtu RGZ-a www.rgz.gov.rs.

Katastar se već duže vreme nalazi na udaru kritika zato što građani ne mogu ni na koji način da lično obave bilo šta u katastru već je jedini način komunikacije onlajn. Čak je i ministar građevine Goran Vesić kritikovao katastar zbog toga nakon čega počeo pravi okršaj saopštenjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari