Nakon subvencija, na poslu ostane tek svaki 20. radnik

* Po našim podacima, samo pet odsto radnika zadržava posao nakon isteka subvencija. Sve ostale poslodavac otpusti nakon što država prestane da finansira njihove plate
Ove godine država finansira poslodavce sa 2,8 milijardi dinara za zapošljavanje, stručnjaci i sindikalci skeptični

Ostavite komentar


  1. Subvencije su uvek prevara, baš kao "banke za razvoj", i nemaju drugu svrhu sem da se uradi upravo ovo – zaposli, uzmu pare i otpusti. Ono što bi imalo smisla je da se svim privrednicima pojednostavi saobraćaj sa državom i poslovanje i da se umanje porezi i doprinosi, tj. da se da prostor onima koji bi hteli da svoj posao prošire da to mogu da pokušaju, pa ako uspeju, biće i više radnih mesta. Ovako se samo presipa, i to u džepove "naših"…

  2. Ulagala bi država i u domaće manje kompanije, ali ima jedan problem: kako da uplate deo sredstava na račune na kajmakčalanska ostrva, kada im je celo poslovanje ovde? Dinkićev model "ja tebi ti meni, ali tamo" doveden do perfekcije, jer su svi mediji na ledu za takve stvari.

  3. E vidite, ovo je podatak koji nećete čuti od sadašnje a niti prošle vlasti. Na žalost istinit je i to je surova realnost. Od subvencija profitiraju strane firme i stranci! Tako i mora biti kad o tome odlučuju i vode politiku i ekonomiju političari bez dana radnog iskustva, koji su sve svoje stekli u političkim strankama, na političkim funkcijama i uz pomoć tajkuna a odavno kod nas svaka stranka ima svoje tajkune.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.