Poreska uprava pozvala je juče predsednika Fiskalnog saveta Pavla Petrovića i druga dva člana tog tela „da bilo kog dana, u bilo koje vreme dođu u centralu PURS-a i uvere se da naplata poreza i doprinosa nije ispod plana.

Naprotiv, efekti su iznad onoga što je bilo prošle godine i onoga što je predviđeno rebalansom budžeta“, saopštila je juče PU reagujući na izjavu Petrovića koji je tvrdio da je „naplata poreza i doprinosa i dalje ispod planiranog“.

U saopštenju PU navodi se da je „ za prvih osam meseci ove godine u poređenju sa istim periodom prošle, 2012. godine, naplaćeno 98,4 odsto planiranog iznosa poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke, 110,6 odsto poreza na dobra i usluge (u šta spadaju PDV, akcize i dr), kao i 108,6 odsto planiranog iznosa za doprinose (PIO i Fond zdravstva). „Ukupan indeks porasta naplate poreza i doprinosa za prvih osam meseci ove godine u poređenju sa istim periodom prošle godine je tačno 107,6 odsto. Naravno, indeks naplate javnih prihoda je usklađen sa rebalansom budžeta i za prvih osam meseci prošle godine, naplaćeno je 791 milijarda dinara, a u istom periodu ove godine 851 milijarda dinara“ navodi PU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari