Narodna stranka Bor: Toplana kreditno zadužena za dve grejne sezone 1Foto: Narodna stranka Bor

Iz Narodne stranke u Boru kažu, da “većina komunalnih problema uzrokovana je lošim radom gradske vlasti, a da kvalitet rukovođenja javnim sektorom na svojoj koži osećaju građani”.

Kako se u saopštenju navodi, gradonačelnik Bora kaže da „kreću“ u prolećno uređenje grada koje nije rađeno prethodnih deset godina.

“Treba li komentar na priznanje vlasti da se prethodnih godina grad samo šminkao. I to se videlo i vidi”, pitaju se iz Narodne stranke u Boru.

Prema njihovim rečima, javni sektor je posebna priča.

“Milijarde dinara budžetskih sredstava preneto je kroz subvencije Toplani Bor koja je jedan od najboljih pokazatelja kakvu vlast imaju Borani. Blizu dve milijarde dinara preneto je u prethodnih godinu dana. Ni to nije pomoglo. Razne kombinacije i „ugaljske“ igre doprinele su da ovo preduzeće bude na kolenima. I nikom ništa. Ova grejna sezona ostaće upamćena kao najgora u istoriji Bora”, preciziraju oni i dodaju:

“Kao spas vlast obećava toplanu na sečku, a verovatno misle da još ima neposečenih šuma”.

Narodna stranka u Boru kaže da je mnogo nepoznanica kakve će biti naredne grejne sezone.

“Jedino je kao dan jasno da će se kupovina uglja po nepoznatim, ali sigurno rekordnim cenama, ići iz budžetskih subvencija. Zato što je Toplana kreditno zadužena do oktobra 2024. godine.  Vlast ništa nije učinila da se stara toplifikaciona mreža zameni.  Više se brine kako da omogući budućem privatnom partneru zaradu. Obmanjivali su nas godinama da će Toplana krenuti sa pozitivnim poslovanjem. Menjali su direktore, koji su pričali lepe priče i kritikovale prethodne, ali pozitivnog poslovanja ni na vidiku. Žalosno je što će nesposobnost i/ili bahatost vlasti plaćati građani”, kažu oni.

Kako se ističe u saopštenju, vlast koja nema strategiju razvoja grada, koja nema jasno postavljene ciljeve, ne može vladati drugačije.

“Obećanja ostaju od predizborne kampanje do predizborne kampanje”, zaključili sui z Narodne stranke u Boru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari