Narušavanje konkurencije ili promocija domaće kartice

* Plaćanja unutar zemlje preko Vize ili Masterkarda i dalje će se procesirati u inostranstvu * Novim zakonom očekuje se da više transakcija ide preko Dine koja je pod kontrolom NBS
Finansijski krugovi reaguju zbog novog predloga zakona o platnim karticama

Ostavite komentar


  1. Ima platu 650 000 dinara mesecno 6 godina i tek je nedavno saznala da se svake godine odlije 30 miliona Evra? Auuuuuuuu

  2. Ja ću mojoj banci da platim troškove za pet samo da mi da jednu „dina“ karticu. Sramno je da ja plaćam stranom oosredniku za mleko koje kupujem u prizemlju.

    1. kao sto placa i Nemac u Berlinu ili Brazilac u Sao Paolu. Za vasu informaciju, u svetu ima svega nekoliko karticnih kompanija, i uglavnom su americke, tako da se sve transakcije odvijaju preko njihovih kompjutera i tako amerikanci imaju uvid u platni promet skoro svih zemalja sveta. Kinezi su stvorili svoj sistem, rusi tek sada grade svoj, a drugih velikih sila nema da bi one htele da kriju svoj platni promet. Pravo pitanje je, zasto je nasima toliko u interesu da kriju platni promet? Verovatno da se ne vide odredjene stvari.

    2. Podignite novac sa bankomata i platite u kešu, plaćanjem karticom tako oštećujete lokalnog prodavca.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.