Nastavak pregovora malinara sa hladnjačarima o otkupnoj ceni u petak u Vladi Srbije

Ostavite komentar


  1. У Србији још увек нису сазнали да постоји слободна пољопривреда, привреда, продаја, с л о б о д а !, Бар у слободном свету. Малинар који гаји своју малину, има право да прави своју цену.

  2. Kada slušaš proizvodjače oni svake godine tvrde da je rod podbacio 20-30 % zbog :velike kiše,hladnog vremena,suše,grada,sušenja stabljika,skupog djubriva,mraza,skupog goriva,nedostatka i skupe radne snage,…za pet godina unazad danas bi ta proizvodnja bila ugašena.Nezadovoljni su bili i kada je cena otkupa bila 700 dinara( mada bi sada skakali do neba) ,oni ne priznaju ničije druge troškove osim svojih (troškovi otkupa,utovara,istovara,skladištenja ,sortikanja i klasiranja,pakovanja,troškvi godišnji hladjenja i održavanja propisane temperature,nalaženje kupca.troškovi ugovra,,krediti za otkup,opet utovar u kamione hadnjače,ili vagone hladnjače,potez državi,izvozne takse, inspekcijski pregled zdravstvene ispavnosti,….A najteže im pada maloprodajna cena u rafovima Nemačke ili u našim marketima,da ponovo ne nabrajam šta bi sve tu ulazilo?Tržište odredjuje cenu po sistemu ponude i potražnje.

  3. Dragan, нажалост нисам никада видео српске малине у полицама у Немачкој, или било које друго воће и поврће. Имамо преко целе зиме све могуће воће, сем оног правог јужног које долази из средње или јужне Америке, Африке и Азије , не једем ни једно друго, без укуса, тврдо, без сласти. Воће се једе из задовољства, из “ гушта „. Одгајано испод пластелина, без земље, само у дугачким олуцима у којима стоји нека текућина. Има већ нека година како су почели да уништавају тим пластелинима и “ свету немачку биљку „, или шпаргле које су биле познате као најбоље на свету. Брже сазревају, мада није довољно, брже долазе до продаје новца. И чему све то ? Постоји једна универзална реч, ПОХЛЕПА.
    Срећом има још поштених земљорадника и узгајача, чекао сам до прошле недеље и купио нове шпаргле, после пасуља, свеједно чорбастог или пребранца, моје најомиљеније јело, шпаргле, барен кромпир, истопљен путер за преливање, додаје се шунка, може и го

  4. изгледа да сам притиснуо погрешно дугме, или је неко хтео да скратим.

  5. Evo tipican primer srpskog mozga. Umesto da razmislja „kako da svoju malinu napravim boljom, nove sorte, tehnologije, organsko sve i slicno i da na trzistu se bore za moju malinu gde onda mogu da trazim cenu koju hocu“ oni razmisljaju „e ako ne da cenu koju ja trazim uništicu zasad i sve“

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.