Nastavlja se agonija Goše 1

Radnici Fabrike šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke nastavili su u krugu fabrike štrajk, koji traje preko četiri meseca jer, kako je za FoNet izjavio predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić, direktor nije želeo da se obrati radnicima zbog toga što nije imao šta da im ponudi.

Mi smo i dalje u štrajku, ali za sada bez štrajka glađu i blokiranja pružnog prelaza na Medjunarodnom železnickog Koridora10, jer bi bilo veoma rizično da seu upuštamo u tako nešto na temperature od 40 stepeni, rekao je Vujičić.

Vujičić je rekao da su predstavnici Štrajkačkog odbora jutros razgovarali sa direktorom Šćepanovićem, ali da nije bilo nikakvog pomaka u pregovorima. Direktor čak nije prihvatio ni naš predlog da pokuša da zaštiti zaplenu fabričke imovine od strane sudskih izvršitelja, pa su radnici to juče sami uradili. Sve to govori da je do opstanka „Goše“ stalo još samo radnicima, kazao je Vujičić.  On je podsetio da su radnici „Goše“ u utorak uputili otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić sa molbom da im pomognu u rešavanju problema u fabrici, ali da za sada od njih nema nikave reakcije.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari