Samostalni sindikat preti napuštanjem sastanka SES-a ako Vlada i privreda odbiju razgovor o podizanju minimalca ove godine

Ostavite komentar


  1. I naravno kao uvek do sada pregovori i najava će trajati do naredne godine i kada dođe do povećanja ono neće ništa vredeti.
    Već viđena taktika.

  2. Čekamo da Vucic odredi cenu minimalca.Sindikat je forma jedan čovek sve odlučuje tako će i sad

  3. Nije poenta da se diže minimalac već da se smanje porezi na niže plate i da se ograniče plate u javnom i državnom sektoru. Oni plate dobijaju od poreza koji plaća privatni sektor i potpuno je nenormalno da javni i državni sektor ima veće plate od onih koji im daju plate.
    Trenutno se na dinar neto zarade plati 58% poreza i doprinosa, te će povećanje minimalca značiti dodatno i preteško opterećenje firmama uz minimalan efekat za radnika.

  4. Nije realno, a i sramota je da bude samo 50000 dinara minimalac.
    Preduzetnik ako nije u stanju da plati radnika bar 60000 din i ne treba da posluje.
    Pitam se samo, šta on sa minimalcem očekuje od radnika???
    Da se pojavi na poslu?
    Ili je bolje da malo više plate radnika i da imaju mnogo veći učinak.
    Deco, ako ne promene ništa, ne zaštite radnika, birajte mesto negde u EU…ja već 25 godina čekam to bolje vreme, a nikako da dođe….
    Ne radite to sebi i svojoj deci.
    Pamet u glavu, život je jedan!

  5. Taman smo izjednacili krave i radnike po 40 000 sad opet menjaj,nema smisla.

  6. Sećam se obećanja ove vlasti od pre nekoliko godina da će postepeno (za tri godine) minimalna zarada biti izjednačena sa min. potrošačkom korpom. Tada je razlika bila oko 7.000 dinara. Danas je taj jaz 10.000 dinara. Biće izjednačeno za dve, najkasnije tri godine.

  7. Ha,ha,ha dobar vic.SES je odavno trebalo napustiti jer ničemu ne služi.Obična farsa. Zato je mesečna apanaža članovima zamena za „trpljenje“Malo li je na ovu skupoću minimalac plus na zaradu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.