– U kragujevačkom preduzeću Autosaobraćaj ponovo je izbio sukob između zaposlenih i poslovodstva preduzeća. Mali akcionari te firme tvrde da su izloženi sve većem pritisku menadžmenta i sindikalaca.

Predsednik Udruženja malih akcionara Nikola Gligorić kaže da su zaposleni u Autosaobraćaju koji se nisu odrekli svojih akcija izloženi  šikaniranju, a neki se čak i disciplinski kažnjavaju ili otpuštaju s posla. U tom udruženju kažu da u pritiscima na male akcionare prednjače doskorašnji generalni direktor Autosaobraćaja Dragan Popovski i predsednik Samostalnog sindikata u toj firmi Milenko Arsenijević. Mali akcionari su najavili da će se ovih dana obratiti i Višem trgovinskom sudu u Beogradu kako bi zaštitili svoja prava i interese. Aktuelni direktor Autosaobraćaja Jovica Suvački u izjavi za lokalne medije tvrdi, međutim, da pritisaka na zaposlene u toj firmi nema, te da se disciplinski kažnjavaju samo oni radnici koji učine neki prekršaj. Podsetimo da je policija prošle godine uhapsila tadašnjeg generalnog direktora Autosaobraćaja Dragana Popovskog i grupu njegovih saradnika, zbog sumnje da su, služeći se pritiscima i ucenama, oduzimali akcije od radnika i penzionera te firme koji poseduju manjinski paket akcija preduzeća. Popovski i nekolicina njegovih saradnika pušteni su da se brane sa slobode.

Tokom boravka u pritvoru, Popovski je smenjen s mesta generalnog direktora preduzeća, a na tu funkciju nedavno je imenovan Jovica Suvački, koji je, nakon petooktobarskih političkih promena u Srbiji, bio osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u Zastavi Transport.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari