Nastavljen štrajk u Preduzeću za izgradnju Kragujevca 1Kragujevac Foto: wikipedia

Zaposleni u Preduzeću za izgradnju Kragujevca nastavljaju krajem prošle nedelje započeti štrajk. Predsednik Sindikata Boban Popović kaže da su danas počeli pregovori sa nadležnima u gradskoj upravi, koji su pobunjenim radnicima te firme obećali skorašnju isplatu zaostalih zarada.

Čelnici gradske uprave bi, navodi naš sagovornik, danas trebalo da saopšte kada će zaposlenima biti isplaćene zarade za januar i februar.

– Naš prioritet nisu neisplaćene zarade, već rešavanje statusa preduzeća, ali smo spremni da nakon dobijanja zvanične informacije o roku isplate januarske i februarske plate, privremeno obustavimo, odnosno zamrznemo obustavu rada. Posle toga bismo u mirnijoj atmosferi nastavili pregovore o rešavanju statusa firme. Nadležni u gradskoj upravi danas su nas uveravali da ne nameravaju da gase preduzeće – ističe Popović.

U poslovodstvu preduzeća čiji je račun u blokadi od avgusta 2014, zbog dugova prema izvođačima radova od čak 1,4 milijarde dinara, tvrde da je taj dug, u me|uvremenu, sveden na nekih 70 miliona dinara. Preduzeće je, ističu u menadžmentu, na pragu da reši probleme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari