Nastavljeno uređenje Mišara 1Foto: Sajt Grada Šapca

Asfaltiranje deonice koja od glavnog puta vodi ka igralištu, dužine 800 metara, završeno je ove sedmice u Mišaru, jedne od 24 mesne zajednice u kojima su se prošlog decembra meštani neposredno izjašnjavali o trošenju sredstava od poreza na imovinu.

Najviše novca na prvom referendumu u ovom mestu opredeljeno je za asfaltiranje puta ka igralištu, a izglasano je i uređenje centra sela i groblje, da se pomogne crkvi i školi i da se uradi pomoćni teren na igralištu.

Asfaltiranje deonice dužine 800 metara bio je povod da gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa saradnicima razgovara sa meštanima i predstavnicima MZ o realizovanim projekata i planovima za naredni referendum. – Kada se otvori prostor i kada se građanima da mogućnost da odlučuju, oni donose najbolje odluke. Različite su potrebe u svakoj od mesnih zajednica, različiti su predlozi i upravo je u tome lepota ove ideje. Ne treba ja da odlučim šta je potrebno da se radi u Mišaru ili nekoj drugoj mesnoj zajednici. O tome ne treba da odlučuju ni premijerka ni predsednik, već isključivo građani kojima su teme životna pitanja, stvari koje se tiču stvarnih potreba građana – rekao je gradonačelnik podsećajući da su Mišarci odlučili da deo vraćenih sredstava od poreza na imovinu ulože u izgradnju novog put, ali i da su donirali deo novca.

Predsednik Saveta MZ „Mišar“ Zoran Ostojić rekao je da su meštani ponosni što je pri kraju jedan od najvažnijih projekata za žitelje ovog mesta.

– Za asfaltiranje ulice ka terenu FK „Karađorđe“ opredelili smo najviše sredstava, uredili smo centar sela, sredili groblje i kapelu, završili sve izglasane projekte, a danas smo završili i ovaj put – rekao je Ostojić.

Ovlašćeni predlagač ispred grupe građana koja je prošle godine dala ideje Milojko Popović kaže da mu je zadovoljstvo što je Gradska uprava poštovala dogovore i pomogla prilikom realizacije izglasanih projekata: – Svi projekti su realizovani po planu i programu, pa nam to daje motivaciju da smišljamo nove ideje kako da učinimo Mišar lepšim i uređenijim.

Pomoćnica gradonačelnika za uključivanje građana Jelena Topalović Petrović pozvala je Šapčane u svih 60 mesnih zajednica da se upišu u spiskove za neposredno izjašnjavanje i aktivno uključe u odlučivanje kako da mesto u kom žive učine boljim za sve generacije. Odlučivaće se o projektima vrednim dva miliona evra, a MZ Mišar odlučuje o 2,3 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari