NBS nastavlja da inflaciju drži pod kontrolom

Ostavite komentar


  1. Inflacija pod kontrolom, dinar vezan za evro a deficit budzeta sve veci i veci! Nazdravlje „doktorat“ Univerziteta u Pristini, pardon, Kosovskoj Mitrovici!

  2. Politika NBS je dobra samo za uvoznike (nerealno nizak kurs dinara) a većina njih su uvezani sa vladajućim partijama. Domaći proizvođači i izvoznici su sve više ugroženi a to se odražava i na cene (pogotovo hrane i kućne hemije) u maloprodaji. Priča o niskoj inflaciji pada u vodu kada se pogledaju cene neophodnih namirnica: meso je prožle godine bilo oko 350-400 din/kg (svinjsko) a sada skuplje za oko 100 din/kg (slično je i sa junećim mesom), hleb je sa prosečnih 30 otišao na 45 din/vekna … O kvalitetu namirnica i dugih potrepština ne treba ni govoriti (sve je niži) …

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.