NBS: Netačne informacije o stavu centralne banke o nezakonitosti naplate obrade kredita

Ostavite komentar


  1. Troskovi obrade kredita ne mogu biti izrazeni procentualno jer to jednostavno nema veze sa logikom. I za kredit od 10.000 evra i 30.000 je isti posao a troskovi obrade moraju biti stvarni iako ni tada ne bi trebali da se obracunaju jer to bi bilo kao kad bi pekar naplatio uslugu mesanja testa i pecenja kao posebni trosak nadodat na cenu hleba. Obrada kredita je sastavni deo posla svih banaka tj njihova osnovna delatnost. Poznato je da su se kao usluga naplacivale i pracenje otplate kredita i jos kojekakve nebuloze pa bi prema tome mogli da uvedu i stavke kao sto je razduzenje kredita pa potvrde o prestanku kreditne obaveze i jednom recju sta god im padne na pamet. Pre dolaska stranih banaka ni jedna od ovih stavki nije postojala a sve banke su imale profit i isplacivale su stedisama kamatu po vidjenju i nije bilo stavki kao sto su vodjenje i odrzavanje tekucih racuna.
    Glavni krivac za ovu pljacku sopstvenih gradjana je NBS koja ne zeli tome da stane na put vec povladjuje bankama kao i ovaj put sa ovim saopstenjem da bi obestecenje gradjana zbog neosnovanog obracuna usluge banaka za koju ne mogu da dokazu stvarni trosak dovelo do poremecaja u finanskijskoj stabilnosti sistema ???

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.