NBS: Potreban rast od pet odsto do kraja godine

Ostavite komentar


  1. O čemu se ovde radi ? "zacrtani ekonomski rast" sa "rastom BDP od 3 %.",Ekonomski egzaktno NBS brani ne odbranjivo, ukoliko imate projektovanu godišnju inflaciju od 3 % do 4 % kolika je i referentna kamatna stopa a jurite BDP od 3 % ,znači da nepostoji ekonomski rast,več ekonomska stagnacija, .Čist auto gol.

  2. Ako "90 odsto ekonomije odlično radi", kako je moguće da nije dostignut predviđeni rast? Dakle, još jedna od brojnih praznih žvaka, zamazivanje očiju naroda.

  3. Guvernerka Tabakovic bi bila dobro savetovana da ne izlazi svakodnevno u javnost sa pozitivnim stranama rada NBS kojom rukovodi, jer deluje neznalacki da se samo istice uspeh kod ociglednih negativnih aspekata takve politike NBS. Ne treba doktorska titula da se zna da "stabilan" dinar i "mala" inflacija kriju u sebi veliki porast deficita trgovinskog bilansa i jos mnogo toga sto ona precutkuje

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.