NBS već otkupila polovinu obveznica Telekoma Srbija

Odmah nakon što je državni operater emitovao i bankama prodao hartije

Ostavite komentar


  1. Tesko je obicnom coveku da prozre ove zavrzlame ali jedno je sigurno jasno: NBS navodno niti puni niti prazni budzet pa ispada kao da je privatna banka! Dakle, sve moguce zarade (2,95 % sto nije malo) knjizi za sebe i deli plate a sluzi se drzavnim novcem. Da li bi neki ekonomist mogao da pojasni?

    1. Ali tih 2,95% nisu zaradili kod madjara ili turaka nego kod domace firme koja se polako van svake pameti kesa na dzep gradjana…. Mi zajedno placamo njihovo lose poslovanje a narodna banka ce da deli premije jer je zaradila 2,95% na toliku sumu novca. Sto kaze komentar iznad, presipaju iz supljeg u prazno ali vrlo dobro znaju zasto to rade… Sledeca vlast nece moci jednu zamerku da im da a kamoli nekoga da lisi imovine zbog zloupotreba i malverzacija.

  2. Odkupili bi sve 100%, ali ih zakona ograničava. Hvala bogu da makar taj deo zakona poštuju. Laku noć Telekom-e

  3. Ovo je sanacija Telekoma od strane NBS, tj. Drzave, Kada se smanji interesovanje javnosti, potrazivanje po otkupljenim obveznicama ce biti otpisano. Tako je Drzava prekrsila propise vezane za zastitu konkurencije, posto je u povlasceni polozaj dovela Telekom, u odnosu na SBB, na primer. Sada ce verovatno ova kompanija tuziti one koji su to osmislili i sproveli, a verovatno sledi i prijava medjunarodnim orgsnizacijama koje prate zastitu prava konkurencije u Srbiji. Takodje, propise je prekrsila i Komisija za hartije od vrednosti koja je dala saglasnost za obveznice Telekoma, iako on vise godina odbija da iznese akcije na berzu. Neizlaskom na berzu, telekom onemogucava svojim akcionarima da raspolazu svojom imovinom, sto je krsenje elementarnih ustavnih prava. Jos jedan prilog besomucnom krsenju Ustava i zakona!

  4. Klasična prevara i lopovluk. Ovo je sanacija Telekoma od strane NBS, tj. Države. Time će im pokriti sve nezakonite akvizicije od prethodnih godina prilikom kriminalne kupovine operatera po Srbiji počev od Kopernikusa pa na dalje čime su Državi obezbedili prevlast na medijskom polju. Naravno oni će im se odužiti kad se slegne prašina, kako reče čovek u drugom komentaru, tako što će im opisati glavnici ili nešto slično. Veliki su to mangupi. Treba pratiti sada Pink ili RTS i videti kako će da mažu oči javnosti u vezi ovog kriminala.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.