Ne dao ti bog Dušanovu penziju

Ostavite komentar


  1. Ministar je rekao da su penzioneri status a od cega ce da prezive ostatak zivota je volja vlasti. Zakon se tu ne pita. To je slika i prilika sadasnje drzave Srbije. Ali, nicija nije gorela do zore, pa nece ni njihova.

  2. Po njegovom bi bilo najbolje kad bi svi penzioneri imali penziju 1 dinar tako bi resili pitanje deficita, koja mizerija.

  3. Kako je moguće da u opštoj birokratizaciji od 1975. godine kada je zbog izmišljana OOURa i izmišljanja direktroskog i birokratskog kadra da bi se prikrila nezaposlenost više od četvrtine bila višak, da kompletna privreda propadne opljačkana kroz plate "privrede" i neprivrede i dodatne birokratije koja je zaošljavana da bi pokrila toliki broj nepotrebno zapošljenih, jedino sadašnji penzioneri "zarade penziju". Sve prodato propalo, jer se nije ulagalo u investicije nego u plate. Penzioneri traže da budu nagrađeni što su upropastili privredu?

  4. Neverovatno je da RF PIO je državna institucija koja brine o 1/3 građana Srbije, i raspolaže najvećom količinom novca u Državi. RF PIO je zaštićen kao beli medved od svih i svakoga ( od Vlade i Pravosuđa ). RF PIO je državna institucija koja sve radi mimo zakona. Isplaćuje penzije bez Rešenja o penzionisanju za milion penzionera ( svi koji su penzionisani pre 2003. godine ). Isto tako isplaćuje bez Rešenja penziju vojnim penzionerima ( svi koji su penzionisani do 01.01.2012. godine ).Isplaćuje umanjenu penziju za 700.000 penzionera bez donetog Rešenja. Sadašnja pljačkaška vlast je uzela RF PIO u svojoj nadležnosti. Upravni odbor fonda ima sedam članova od kojih su četiri člana predstavnici Vlade Srbije. RDI je izvršio reviziju poslovanja RF PIO za 2014. godinu i konstatovao da 6.000 presuda Upravnog suda da vojnim penzionerima isplati vanredno povećanje penzije za 11,06% od 01.01.2008. godine, nisu sproveli ni dan danas. Direktor sektora za finasije u RF PIO je čovek Ivan Mimić na tu dužnost je ravno 25 godina. On je odgovarao svim Vladama do sada. Zašto? Jer RF PIO je protočni bojler na putu novca Trezor -RF PIO – vladajuće strukture vlasti. To svi znaju a ćute. Za sada toliko.

  5. Nije dobar naslov ovog teksta jer taj Dušan Vujović prima penziju od Svetske banke! lako mu je ovde da se istresa i štetne izjave.

  6. Da se ukine PIO. Svako neka stedi svoje pare za svoje stare dane. Proslo je vreme da se izgradnja socijalizma smatra radom. Tu svako svakome drzi ruku u novcaniku. Svi bi da kraduckaju i svi se deru kad su sami pokradeni.

  7. Poštovani g.Kovačević kao i komentari na njegove opservacije vezane za status i stanje u PIO Fondu značajno umanjuju veličinu problema.
    Ne kažem da navedeno nije tačno.Naprotiv.Ali svođenje problema samo na neopravdano smanjenje penzija skreće pažnju sa glavne mete ovakvih dela i izjava g.Ministra i njegovih apologeta, a to su omladina i civilizovani deo radno sposobnog stanovništva Srbije.
    Rušenjem pravnog sistema,pravljenjem sprdnje od Ustavnog suda šalje se jasna poruka: idite iz Srbije ovde niste poželjni ,a ako ipak ostanete ,razmislite od čega ćete živeti u starosti.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.