Nećemo odustati od akcije za gradnju gondole 1Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović (SNP), predsednik opštine Čajetina je saopštio da neće odustati od narodne radne akcije za početak gradnje gondole, iako su ga lokalni naprednjaci juče optužili da time poziva građane na „divlju gradnju“ i upozorili da je za to krivično delo zaprećena kazna do tri godine zatvora.

– Predsednik čajetinskih naprednjaka (dr Aleksandar Jeremić, prim.autora), produžena ruka prvog specijalca SNS Andreja Vučića, juče je javno postavio metu na moju glavu, priznajući da sam upravo ja, odnosno moja kandidatura za predsednika Srbije, glavni razlog hajke koju vlast iz Beograda vodi protiv opštine Čajetina i naših razvojnih projekata, poput izgradnje najduže panoramske gondole na svetu i inicijative za privođenje komericijalnoj nameni Aerodroma Ponikve – saopštio je Stamatović.

On je poručio da bi predsednik čajetinskih naprednjaka, „umesto što bi da ruši nešto što nije ni počelo da se gradi“, trebalo da se pita kako to da se zbog, kako je rekao, nelegalnog projekta Beograd na vodi donosi „leks specijalis“ i menja Generalni urbanistički plan prestonice, zbog čega država ne sme da sruši Zukorlićev objekt u centru Novog Pazara, kao i to ko je uzurpirao državno zemljište na Zlatiboru.

– Ako su Vučići već rešili da hapse zbog „divlje gradnje“, predlažem im da krenu od sebe, svojih misterioznih investitora iz Abu Dabija i od prvog predsednika svoje stranke, još aktuelnog šefa države, koji je svoje kuće izgradio na vodozaštitnom savskom nasipu, pa onda možemo i mi Čajetinci da dođemo na red. Naravno, ja se, za razliku od Vučića i njihovih „Produženih ruku“, iza građana ne krijem. Čim se „poznaniju prava“ privedu resorni ministri, eto i mene tamo i to dobrovoljno – poručio je Stamatović, koji se kandidovao za predsednika Srbije na predlog građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari