Nedimović: Postoje jasna pravila o uvozu mesa

Ostavite komentar


  1. Mene interesuje,onaj ugovor, sa PRC, kojim ste mahali,da li ste ga preveli sa kineskog pisma,i sta ste obecali,naivnim prijateljima,svinjske papke ili svinjske usi…?!

  2. Da,da,da sećam se……za „đubre“ od mesa raspodelu kvota dobiju četiri prerađivača,svi koji treba da se „ugrade“,ugrade se,pa onda neko od njih u reklamama ističe „sa naše farme“ po sistemu da se vlasi ne sete.Posle toga stupaju na scenu hirurzi sa Prvr hiruške koji po čitav dan ne izlaze iz sale jer ne mogu da postignu da poseku sve tumore digestivnog trakta,i tako u krug.
    A što se seljaka tiče,ovo meso je za njega nelojalna konkurencija,pa su mu cene svinjetine takve kakve su.Možda je seljak sve to i zaslužio jer:
    -skinuliste mu subvencije sa 12 na 4 hiljade/ha
    -dali mu ponižavajućih 20 din. po litru goriva i to samo za 60 lit i 20 hektara
    -nema pariteta,skupa proizvodnja,ostavljen na milost i nemilost zveri
    Ali ako,tako mu i treba,da ne objašnjavam zašto!

  3. Pravila mozda jesu jasna, ali su veoma losa. Ako je u EU rok upotrebe mesa 6 meseci, a vi dozvolite da neko uveze u Srbiju meso staro 5 mesec, i dozvolite tom istom uvozniku da na tom istom pakovanju mesa odstampa da je rok upotrebe tog istog mesa 12 meseci (dakle 6 meseci vise nego u EU)

  4. Nadajmo se da ce nova laboratorija koja treba da kontrolise ispravnost i kvalitet namernica, ubrzo poceti da radi, zaposliti profesionalce i prave strucnjake, ali da bi takvi ljudi dosli tu da rade morate ih platiti, jer svi koji su sposobni i kvalitetni davno su otisli iz ove zemlje a ovde rade lica sa kupljenim diplomama.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.