Negotin: Produženo trajanje konkursa za sprovođenju mera energetske sanacije 1Foto: J. B. K./Danas

Privredni subjekti zainteresovani za učešće na javnom konkursu za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji negotinske opštine, mogu se prijaviti do 15. juna, s obzirom na to da je Opštinsko veće Negotin produžilo rok.

Prvobitni rok za prijavu privrednih subjekata za učešće na javnom konkursu za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Negotin, odlukom Opštinskog veća produžen je za sedam dana.

Mere energetske sanacije u domaćinstvima predviđene Programom energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova u negotinskoj opštini i Pravilnikom o sufinansiranju mera energetske sanacije.

Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od privrednih subjekata izabranih putem ovog javnog konkursa, a cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine Negotin, pojašnjavaju nadležni.

Ukupna sredstva opredeljena za mere energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u negotinskoj opštini iznose 16 miliona dinara, pri čemu je osam miliona obezbedio resorno ministarstvo, a preostalih osam miliona dinara je učešće opštine Negotin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari