Pada promet nekretnina, smanjuju se stambeni krediti, ali šta je sa cenama stanova?

Ostavite komentar


  1. U prevodu, tržište prkosi logici jer stanove ne kupuju obični građani nego kriminalci za keš.

  2. Zasto niko ne prica o kupcima za kes? Zasto niko ne uzme da ispita ko su o odakle 2 milijade evra za kupovinu novogradnje u poslednjih 3 godine? Ne mislim drzavne institucije da ispitaju, iz poznatih razloga, vec novinari!

  3. a ono najbitnije niko ne pominje a to je kurs dinara u odnosu na euro. Nezavisni strucnjaci navode da je realan kurs 170. Jer sve je poskupelo od 2016 g. samo je euro pojeftinio?? sa 123 na 117,2

  4. Izbegavam da pricam sa ljudima pod kreditom ili za koje znam da misle da njihova nekretnina vredi koliko je bilo na ovom napumpanom balon.
    Vreme vec pokazuje suprotno jos ne zele da prihvate i to je to

  5. Zašto niko u analizama ne pominje da su plate male? Ne može se kupiti stan sa platom od 100.000,00 dinara, čak i ako padnu cene nekretnina i kamatne stope.

  6. Na cene stanova utiču lakome i pohlepne Agencije za Nekretnine Zatim država koja juri lažni BDP u stanogradnji Investitori većinom sumnjivog novca Zatim novac iz regiona od droge Na mlade ljude u Srbiji ne brine ama baš niko Stanje OČAJNO

  7. Mladi bracni parovi sa prosecnim primanjima nemaju sanse da podignu stambeni kredit i rese svoje stambeni pitanje. Samo prljavim novcem u ovoj zemlji krimosi kupuju nekretnine i tako vestacki odrzavaju cene. Dokle, videcemo.

  8. Ja ne razumem ko ove ljude ubedjuju da postavljaju tolike cene kvadrata, suludo je. Da li zaista misle da će za Zeleznik da dobiju 1800e/m2 i nemam ništa protiv Zeleznika, naprotiv, ali imam protiv sulude cene

  9. Drzanje fiksnog kursa evra je propast za ekonomiju Srbije. jedino je to dobro za „strane“ investitore i zato se i drzi stalan. Inace i obicni gradjani mogu nesto da iskoriste tu. Kamatna stopa od 4% na kredite u evrima je ustvari negativna kamatna stopa upravo zbog fiksnog kursa. Jedino evro pojeftinjuje u Srbiji.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.