Nelt grupa, Neoplanta i BFF predstavile izveštaje o održivom poslovanju 1foto: Nelt grupa

U klubu Privrednik u Beogradu, u prisustvu predstavnika državnih institucija, poslovnog sveta, danas je predstavljen izveštaj o održivom poslovanju Nelt grupe i njenih članica, kompanija Neoplanta i Bejbi fud faktori.

Generalni direktor Nelt grupe Miloš Jelić istakao je važnost ciljeva održivog razvoja i transparentnog izveštavanja i dodao da grupa kontinuirano radi na efikasnijem korišćenju resursa, uvođenju obnovljivih izvora energije, razvoju zaposlenih i primeni visokih etičkih standarda u svakodnevnom poslovanju.

– Naš cilj je učvršćivanje temelja za budući održivi razvoj, stvarajući pritom novu vrednost za naše zaposlene, partnere, društvo i životnu sredinu – naglasio je Jelić.

Kompanije Neoplanta i Bejbi fud faktori su ovom pilikom predstavile prva izdanja sopstvenih izveštaja o održivosti.

Nelt grupa, u okviru strategije #Accelerate2025 planira nastavak transformacije i digitalizacije poslovanja kroz investicije u inovativne tehnologije.

Novi intermodalni terminal u Kruševcu treba da poveća efiksanost i omogući veću dekarbonizaciju u lancu snabdevanja kompanije, a poseban fokus stavljen je na razvoj i edukaciju zaposlenih kao kreatora kulture kompanije i nosilaca tih procesa,

Tokom događaja, organizovana je i panel diskusija, čiji je moderator bila Neda Stamatović, ekspertkinja za održivo poslovanje Nelt grupe dok su panelisti bili Bojana Mucić, izvršna direktorka za ljudske resurse Nelt grupe, Aleksandra Jović, izvršna direktorka za strategiju i transformaciju Nelt grupe, Olivera Verac, direktorka proizvodnje i razvoja BFF-a, Aco Tomašević, direktor Neoplante i Vuk Mijanović, menadžer lanca snabdevanja i razvija logističkih usluga u Neltu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari