Nelt predstavio rezultate poslovanja u 2020. 1Foto: EPA/ Adrian DENNIS

Uprkos poremećajima na tržištu zbog pandemije virusa korona Nelt grupa je za 11 meseci ove godine ostvarila 940 miliona evra prihoda od prodaje i drugih usluga.

„Poslovanje je pokazalo visok nivo stabilnosti uprkos poremećajima i za prvih 11 meseci u godini kompanija je, kao holding sa svih 15 firmi, ostvarila 940 miliona evra neto prihoda od prodaje i usluga, što je slično kao 2019“, rekao je danas na onlajn konferenciji za novinare generalni direktor Nelt grupe Miloš Jelić.

On je naglasio i da se, kada se uzmu u obzir okolnosti, može reći da je menadžment zadovoljan projekcijama do kraja godine, te da je profitabilnost približno ista kao prošle. „Sa velikom mukom smo održavali troškove, ali beležimo i rast prodaje u nekim kategorijama, posebno na afričkom tržištu“, rekao je Jelić.

Ove godine, Neoplanta koja posluje u sastavu Nelta je, kako je napomenuo, imala odlične rezultate, a veći deo portfolija je rebrendiran.

„Nelt grupa se pokazala otporno na krizu, zahvaljujući angažovanosti svih kolega, naročito onih koji su na terenu. Prioriteti ostaju isti, pridržavanje mera, obezbeđivanje logističkih usluga, kontinuirano snabdevanje, društvena odgovornost“, napominje generalni direktor kompanije.

Za narednu godinu, kako je rekao, planira se dalje širenje posla, fokus će biti na Angoli u Africi, ulaganje u intermodalni terminal u Dobanovcima, a za investicione poduhvate sledeće godine biće uloženo više od 10 miliona evra.

Izvršni direktor tržišta Srbije Marko Martinović rekao je da Nelt ove godine uspeo da dogovori i dva velika posla sa kompanijama Kraš i Nestle Srbija, sa kojom saradnja počinje februara naredne godine.

On je naglasio da se ove godine više prodavalo ono što se konzumira kući, poput kafe, sredstava za ličnu higijenu, deterdženti za pranje sudova, dok je prodaja žvaki i bombona, na primer, imala pad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari