Neltu dodeljen sertifikat OPS 1Foto: nelt.rs

Uprava carina, Carinarnica Beograd, dodelila je Neltu globalno priznati sertifikat OPS za carinska pojednostavljenja, sigurnost i bezbednost (AEO F), kojim se ova kompanija definiše kao pouzdan partner.

Kako se ističe u saopštenju, studioznom proverom utvrđeno je da Nelt ispunjava specifične kriterijume standarda Svetske carinske organizacije i ekvivalentnih lokalnih standarda bezbednosti lanca nabavke.

„Drago nam je da je Uprava carina prepoznala i sertifikovala poslovnu izvrsnost Nelta na koju smo fokusirani iz dana u dan“, izjavio je menadžer za operacije i razvoj sektora logistike kompanije Nelt, Ivan Milić.

On ističe da Nelt timski i svakodnevno ulaže energiju u podizanje standarda, kako bi osigurao poziciju pouzdanog partnera na lokalnom i globalnom tržištu.

Osnovna prednost sistema je partnerska saradnja sa Upravom carina, što će doprineti jednostavnijem procesu odobravanja i pojednostavljenjem carinskih postupaka, manjem brojem
pregleda i unosa podataka, kao i prioritetnom informisanju.

Dobijanjem sertifikata, Nelt će svojim klijentima obezbediti još brži i jeftiniji transport robe, čime će podići nivo usluga i dodatno poboljšati paletu integrisanih logističkih usluga.

Nelt je osnovan 1992. godine u Beogradu. Vodeća je distributerska kompanija u regionu, ističe se u saopštenju ove kompanije.

Nelt je deo Nelt Grupe, organizacionog sistema koji povezuje 3.800 zaposlenih u 13 kompanija, u 7 zemalja na teritoriji Evrope (SrbijA, BiH, Crna Gora i Makedonija) i Afrike (Angola, Zambija i Mozambik).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari