„Nema ništa gore kad je nešto nisko, pa se još sporo kreće“: Zbog čega je Srbija po kupovnoj moći iza najsiromašnije zemlje EU?

Ostavite komentar


  1. Ma šta pričate? Pa vi očigledno niste ijnformisani. Naš „voljeni“ predsednik je rekao da je nikad bolje i da je to naše zlatno doba!

  2. Због тога смо апсолутни рекордери у богаћењу владајуће елите.

  3. Nece biti. U Nemackoj oko 50 procenata kucnog budzeta ode na hranu I stanovanje, naravno pod uslovom da dvoje radi. Ako samo jedno radi Onda je zivotu Nemackoj samo prezivljavanje.

  4. Ništa nama neće pomoći ulazak u Evropsku uniju, ako ovaj ološ ostane na vlasti.
    Sav „višak“ će oni pokupiti.

  5. Prvo, nisu nam dostupni EU fondovi a drugo, sve zemlje EU su mnogo vise zaduzene.

  6. Vi ste najveci mrzitelji Srbije, pravi olos, pa od 2001 do 2012 ste unitili Srbiju, Vucic nas spasio Bankrota, mozete da ga mrzite, najaci lider na Balkanu i najrazvijena smo zemlja na Balkanu sa prosecnom netom zaradom preko 80000 dinara

  7. Kako se to srbija našla u zadnjoj deceniji dvadesetog veka u ratnim zbivanjima , ko ju je napadao , za 99. znamo a znamo i zašto…

  8. @Mile: ne znam u kojoj Nemačkoj vi radite ali ja sam do prošle godine tamo radio i imao malo više od prosečne zarade. Sada u Austriji zarađujem isto tako. Supruga zarađuje prosečno. Nas dvoje sa 1 detetom dajemo na stan, sve račune (struja, grejanje, voda, telefoni, internet, tv, osiguranja) i prehranu manje od 50% ukupnih prihoda To znači da nam sve ostalo ostaje za putovanja, slobodno vreme, restorane, štednju itd. Uz to putovanja finansiramo od 13 i 14-te plate (zakonski obavezne u Austriji).

    @Mila: ako vam je sada zlatno, onda mora da ste uveliko na platnom spisku sadašnje vlasti.

    EU ima mana i svojih problema ali je bez ikakve sumnje najbolja (verovatno i jedina) mogućnost da naše društvo konačno počnu da živi život kakav zaslužuje, život koji je u svakom smislu u skladu i u koraku sa sadašnjicom a ne u skladu sa (tužnom i nemilom) prošlošću.

  9. @Mile: ne znam u kojoj Nemačkoj vi radite ali ja sam do prošle godine tamo radio i imao malo više od prosečne zarade. Sada u Austriji zarađujem isto tako. Supruga zarađuje prosečno. Nas dvoje sa 1 detetom dajemo na stan, sve račune (struja, grejanje, voda, telefoni, internet, tv, osiguranja) i prehranu manje od 50% ukupnih prihoda To znači da nam sve ostalo ostaje za putovanja, slobodno vreme, restorane, štednju itd. Uz to putovanja finansiramo od 13 i 14-te plate (zakonski obavezne u Austriji).

    @Mila i Rade: ako vam je sada zlatno i dobro onda mora da ste uveliko na platnom spisku sadašnje vlasti. To objašnjava i vaše bot-ovski usklađivane komentare.

    EU ima mana i svojih problema ali je bez ikakve sumnje najbolja (verovatno i jedina) mogućnost da naše društvo konačno počne da živi život kakav zaslužuje, život koji je u svakom smislu u skladu i u koraku sa sadašnjicom a ne u skladu sa (tužnom i nemilom) prošlošću.

  10. Evo cena u Nemačkoj od pre nekoliko dana: Rexona stick 1,95 evra – u Srbiji 570 din u Lily; Cilit beng 750 ml 2,1 evro, u Srbiji preko 700 dinara; Ariel prašak za veš u tečnom stanju pakovanje od 2 komada, za 130 pranja 19,99 evra; Puter 250 gr 1,99 evra, Mleko dugotrajno 1 l 0,84 evra(na akciji), hrana za mace- paštetica 100 gr 0,30 evra- u Srbiji 80 gr – 80 dinara; kišobran 3,76 evra u DMu, čokolada 100 gr Finecare u Lidlu 0,60 evra, u Srbiji u Lidlu 94 din i td.

  11. Mile
    Kakav ste vi masan lažov, uber botina. Slažete a da ne trepnete, baš poput vašeg šefa. U Nemačku se najviše migrira, i gotovo da nema neke porodice, nekog a da ne zna neke koji su emigrirali u Nemačku, svi bi vas demantovali na te očigledne, brutalne neistine. Jako je jadno to što radite, znate, barem se potrudite da ne vređate čitaocima inteligenciju, dovoljno to radi vaš mastermajnd svakog dana već deset godina.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.