Nema svirki, nema ni prihoda (VIDEO)

Muzičari među branšama najpogođenijim pandemijom korone

Ostavite komentar


  1. a maline, sljive……nema ko da bere! eto 25E dnevno plus hrana!!!

    1. prijatelju, radi se o kulturi i umetnicima. violinista simfonijskog orkestra da ore? to je za tebe resenje? ne nego onaj sto moze i zna da ore i time se bavi solidarno mora da odvoji i za kulturu. da bi zajedno opstali. zapanjujuci su ovakvi zluradi komentari i nedostatak empatije. a kad treba veselje, zabava, tugovanje, zovi muzicare… onda su dobri. naopaki smo.

      1. Milane, prvo kazes kultura, violinisti, umetnici a onda pominjes zabave i veselja! To su dve nespojive vrste muzicara!
        Poenta je bila na opstanku….. golom i sirovom!
        Kako preziveti, bez obzira na diplomu? Muzika je lepa stvar, pogotovo lepa muzika, ali je i kjnizevnost i biologija i matematika…a znam hiljade nastavnika koji „udaraju parket“ ili lepe plocice! o tome je rec!
        Pod kulturu su se podvukle i mnoge pevaljke i bendovi koji samo prave sund a u pozadini im svira simfonijski orkestar! Bedno!!! Ja bih radije brao maline a sebi svirao Baha i Mendelsona, Sopena…da ne kazem Rahmanjinova nego „gudio“ na violini iza pevaljke!!
        Seljak nema para da izdvaja za kulturu!!! Izdvajaj TI a seljaka pusti da prehrani porodicu!

    2. Ma da, samo je motika sinonim za rad. Blago nama dok je takvih kao Vi.

    3. Zapitaj se za svoje zanimanje da li je potrebno društvu?
      Ili bereš maline i šljive!

  2. Strpite se jos dve i po godine, pa ako do tada prezivite bicete nagradjeni…“Virus“ je do tada planiran, da se zaba temeljno skuva a ne primeti kad je kasno…

    1. Moj muz harmonikas sa Pinka nosi kante molerima. Nije lose primanje malo njiva malo stoka ovce i goveda , ce se prezivi.

  3. Ja sam kao preduzetnik samo u poslednjoj godini državi platio 500.000 rsd doprinosa, dali su mi 90.000.
    Koliko su samostalni umetnici platili za isti period??

  4. Svako vreme nosi svoje. Nekada su i rokeri mogli da žive od muzike, a sad nema pas zašta da ih ujede. Onda su grandovizija i klupske bahanalije bile dobro izreklamirane i naštancali su milion „pevaljki“. Sad se opet vreme menja. Nažalost neće samo muzičari morati da menjaju posao. A i narod se malo otreznio po pitanju klubova. Oslabila hipnoza. Sad je hi šetnja po mesečini.

  5. Ko hoce da radi,ima posla,ne mora da bude samo muzika.Nego,sve je nama tesko.
    Nego,kako su neki dobijali licence od ovog strucnjaka Golubovica,tako sada i prolaze…bilo jeftino…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.