Nemačka tehnologija i sprsko znanje 1

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman posetio je danas šabački Hemofarm i naglasio da je ta jedna od najvećih nemačkih investicija u Srbiji, jer zapošljava 2.600 radnika i doprinosi ekonomskom rastu Vršca i Šapca, i dobar primer uspešne saradnje kompanije i gradske uprave.

Prema njegovoj oceni, saradnja Hemofarma i Šapca je ključna u nastojanju da taj grad postane još privlačnije mesto za investicije.

Ditman je u pratnji gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića i menadžmenta Hemofarma obišao fabrički pogon koji zapošljava 357 ljudi i godišnje proizvede više od 55 miliona pakovanja lekova za tržišta 38 zemalja sveta.

Kako je saopštila kompanija Hemofarm, poseta ambasadora Ditmana simboličan je početak obeležavanja decenije poslovanja Hemofarma u okviru Štada grupe.

Od kada je ta nemačka kompanija 2006. godine preuzela Hemofarm, u modernizaciju opreme i proizvodnje i u obuku radnika uloženo je više od 200 miliona evra i otvoren je put ka brojnim svetskim tržištima.

Šabačka fabrika lekova specijalizovana je za proizvodnju nesterilnih farmaceutskih proizvoda, sirupa, kapsula i tableta.

Obim proizvodnje raste godinama i proširujemo portfolio novim proizvodima. Do kraja godine zaokružujemo godišnji plan investicija vredan 4,5 miliona evra, rekao je direktor fabrike Hemofarm Šabac Dragan Tošić.

U pogledu održivog razvoja, prošle godine pustili smo u rad postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda vredno 1,2 miliona evra, istakao je Tošić i napomenuo da je Hemofarm po energetskoj efikasnosti u 20 odsto najboljih fabrika u svetu.

Gradonačelnik Zelenović istakao je da je Grad veoma ponosan što su na njegovoj teritoriji uspešne firme iz Nemačke.

Učinićemo sve da omogućimo dolazak novih investitora iz Nemačke i uspostavljanje partnerstva između nemačkih i šabačkih firmi, sposobnih da posluju po strogim kriterijumima nemačkih kompanija, rekao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari