Nemački Brose u Pančevu počinje gradnju prve fabrike u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Pancevci bre, ima da motate kablovi deset sati dnevno k’o i ostali u Srbiju bre. Precednik vam omogucavao , a vi tako nezahvalni bre.

  2. Da li se to Nemci -ili kako su ih Srbi nekada nazivali „Švabe“ -vraćaju u Vojvodinu smatrajući je njihovom? Znamo da je do 1941.g. u Vojvodini živelo oko 500.000 tzv. „Podunavskih Švaba“, čije je doseljavanje u tada močvarne delove započela Matija Terezija. Napadom Hitlera na Kraljevinu Jugoslaviju listom su se dobrovoljno priključivali zloglasnoj SS diviziji Princ Eugen pa su krajem rata što pobegli- što proterani i vraćeni u zemlju porekla svojih predaka, uglavnom u pokrajinu Baden-Virtemberg. Sada se masovno nemačke firme, uz debele, ničim opravdane dotacije Aleksandra Vučića, naseljavaju uglavnom u Vojvodinu očekujući, kako pišu neke nemačke desničarske novine, njenom brzom otcepljenju od Srbije! Tako će, verovatno, Nemci opet gospodariti Vojvodinom- kao i pre pripajanja Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, a Srbi će im (opet?) biti jeftina od Vučića prodata „robovska radna snaga“! Nije li se on lično javno hvalio da imamo najjeftiniju radnu snagu u Evropi, pozivavši strane eksploatatore da nas orobe i da za to od Vuića dobiju ogromne premije za svako navodno novootvoreno radno mesto koje su esenesovce pre toga uništili?

  3. Ulažu milione. Mogli bi da ulože i koji milion za rekonstrukciju Evenagelističke crkve u Pančevu, koja sve više propada, iako je uvrštena u spomenik kulture.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.