Nemački ekonomski dnevnik: Litijumski projekat u Srbiji postaje problem za EU

Ostavite komentar


  1. Imaju Nemci svoj litijum pa neka ga kopaju kao i mnoge zemlje EU. Šta tražite u Srbiji? Rio Tinto svuda gde je bio isteran eto vam ga Evropo pošto je sve bezbedno neka kopaju kod vas u Srbiji sigurno neće kopati.

  2. Nije Srbija evropska deponija, ako vam treba litijum kopajte ga kod vas, a ne u Srbiji

  3. Oni od kandidata očekuju, nije valjda… Koga briga? U EU nas neće primiti – zbog Vučića – ali im valja kad od Srbije pravi raskopanu koloniju, je li?

    NEĆETE KOPATI. Duhovi se neće smiriti.

    Lažljivci, paraziti, licemeri.

  4. Prvo u Srbiji ima dva i po električna automobila. Slično je i po ostatku Evrope kolimo vidim . Uostalom nas potražnja za litijumom ne interesuje. U Sbijii svakako ne bi trebalo da bude kopanja litijuma. Neka se trkaju sa Kinom , ali ne preko naše grbače. Takve „ucene“ su nedopustive.

  5. Posto nismo u EU onda to ne bi trebalo da je problem. Mogli bi u Nemackoj da pocnu da kopaju a nas da prime u EU.

  6. Pa, ako je za EU ovo centralni projekat – zašto ne rudare u EU ?? Imaju 5 puta više rude litijuma nego u Srbiji

  7. …učešće javnosti u procesu odlučivanja.“
    Da , kako kad ste pitali „javnost“ pre nego što ste potpisali ugovor s Vučićem.

  8. Koji licemeri. Kopajte kod vas, to što vama treba ne znam zašto Vučića interesuje? Da mu čuvate fotelju. Ja ne znam rudnik u Srbiji i vreme da su rudari dobro živeli i imali korist od rudnika. Tako i ovog puta, rudna renta i zagadjenje Srbiji. Ko ima korist. Privatni biznis. Nije narod lud.

  9. Litijumski projekat u Srbiji JESTE problem.
    Za gradjane Srbije!

  10. Zalažem se za kopanje litijuma, ali kad ga iskopaju svi drugi prenas. Pre svega, znaćemo može li se zaštiti priroda, ili su to samo bajke da se uspava narod, a, sem toga, kad ga svi iskopaju, biće ga manje, cena će biti veća. Čemu žurba, mi smo ionako ekonomski tigar, rast BDP, avioni, kamioni…Nema kopanja.

  11. Ništa novo Srbija je njima problem vekovima .Šta su uradili sa Luzickim Srbima.

  12. Kopanje litijuma u Srbiji, s obzirom gde se nalazi i u kom obliku se nalazi, nikako ne može da bude ekološki prihvatljivo i tu prestaje sva diskusija na tu temu.
    Ne mogu baterije za kola d abudu zdravljije od naših života i od našeg zdravlja.

  13. Iz iznetog: Litijum se kopa u Africi,cene drasticno pale,naravno ,“crnecka roba“ tu treba prikaciti Srbiju. Mislim da su se malo preracunali da ne kazem za….li. Narod nije Vucic da jedno prica a drugo radi Srbija nije na prodaju i nece biti rudarka kolonija.

  14. Све сами стручњаци……незналице и крадљивџи. Могли би да нас убеде ако отворе у Немачкој и по целој западној Европи…..минимум 300 рудника близу насељњних места. Да чујемо после 10 година како су процветали….па онда да размислимо о нашем развоју у том правцу.
    Злотвори светских размера…..ц.ц.ц.ц.

  15. Kina nakon svih vas sada razara Afriku. Taj kontinent je za vas samo izvor minerala, nafte a bio je i izvor robovske radne snage. Posledično je postao i vaša deponija. Ali sad ste se okomili na Srbiju. Kao i Kinezi. Kakva EU kakva demokratija, kakve vrednosti. Sramota je kako je pohlepa i potreba za moći već upropastila našu prirodu (jedva dišemo ovo leto),:a da li ćete da stsnete? Ne! Daj, daj, daj! Pohleoa je pojela i samu ideju EU.

  16. Lepo, Evropa ima više litijuma u Nemačkoj i u zemljama Unije i problem rešen. Neće zavisiti od Kine ili bilo koga drugog pa neka kopaju do mile volje, ko im brani. Ekološki zdravo, isplativo, ma milina. OVDE NEĆETE KOPATI, TAČKA ovo je naša zemlja i nije vaša deponija.

  17. I šta su zaključili? Ništa! Njima treba litijum i samo o tome pišu, a šta treba narodu Srbije i koliko je neodgovorna vlast na koju se oni oslanjaju za kontrolu tih „rigoroznih ekoloških uslova“ – nema ni reči? Licemerno je to jer dobro znaju a prećutkuju bunt naroda u Srbiji i razloge zašto NEĆEMO RUDNIK!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.