Nenaplaćeni penali za Koridor 10 preko dva miliona evra

Uprkos kašnjenjima koja se mere mesecima, pa i godinama, država od stranih izvođača retko kad naplaćuje penale

Ostavite komentar


  1. Pa naravno, mi smo „prijatelji“ sa Kinezima a sa Spancima i domacima nismo!!! Kakve gluposti prolaze jer drzava nema odgovarajuci strucni kadar a onda to naravno sve kosta. Dobro nam budzet i izdrzava sve te polupismene cinovnike. Mislim da je poslednje vreme za promene!

  2. Problemi dok se gradi, problemi i kad se završi put.
    Juče, kod Preljine se uključujem na autoput sa namerom da idem do Takova.
    Inkasant traži pare na ulazu: 140 dinara. Na moje čuđenje, on objašnjava da se tako radi, uplata na ulazu.A zašto 140 dinara, kad toliko košta do Ljiga, reče da se tako radi, a da će u Takovu regulisati – vratiti mi kusur.
    Dao mi je potvrdu o plaćenoj putarini Ljig-Preljina(a ne Preljina-Ljig).
    U Takovu mi dade još samo potvrdu sa naslovom;“Autoput Ljig-Preljina i „da je korisnik sa plaćenom putarinom za deonicu Preljina-Takovo.
    Kad sam pitao za kusur, inkasant reče da su me za kusur slagali i da nema kusura, već da mogu u roku od tri meseca još jednom da odem od Takova do Preljine.
    Još uvek ne mogu da objasnim toliku glupost i bezobrazluk da mi se nešto naplaćuje koliko ne košta, a nudi mi se nešto (da idem još jednom) što mi ne treba i što neću da iskoristim.
    Možemo mi imati evropske autoputeve, ali sa ovakvim mentalitetom nećemo daleko stići.

  3. Inženjerska komora je svojom „pametnom“ odlukom ukinula Komisiju za obrazovanje iz oblasti FIDIC -a koja je dve godina izvrsno radila i održala nekoliko odličnih predavanja iz te oblasti u Beogradu, Novom Sadu i Nišu i to uz učešće Građevinskog fakulteta i više naših najpoznatijih stručnjaka iz tog međunarodnog modela ugovaranja, po kome se ugovaraju svi naši objekti infrastrukture. Pa se onda čudimo što ne znamo da vodimo projekte!

  4. To prema ovome eto piše znači da tunel Brančići neće biti završen nikada ?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.