Političke igre oko opstanka Panasonika u Svilajnac, juče su verovatno okončane, nakon što je predsednica te opštine Gorica Dimčić Tasić, saopštila da „nema nikakve dileme da li će Panasonik ostati u Svilajncu, što je potvrđeno i u nedavnim razgovorima sa čelnicima ove kompanije“. U saopštenju predsednice navodi se i da „niko ne sme da zloupotrebljava investitore u svrhe dnevne politike, a ovakvim izjavama sigurno ne podstičemo dolazak novih investitora u Srbiju“.


– Moja vrata i vrata Svilajnca otvorena su za Panasonik i ogromno mi je zadovoljstvo da jedan takav sistem posluje u Svilajncu. Želim da nam saradnja u narednoj godini bude još uspešnija nego što je bila u ovoj i ništa me ne može pokolebati u uverenju da su budućnost Panasonika i budućnost Svilajnca neraskidivo vezane – ističe predsednica opštine.

Neposredan povod za njeno obraćanje javnosti bio je dopis koji je u opštinu stigao iz Panasonika, i u kome se izražava „snažan protest protiv medijskih istupa gospodina Predraga Milanovića, zamenika predsednika opštine Svilajnac“. Kako Danas saznaje, Panasonik je biranim, diplomatskim rečnikom ukazao da spekulacije oko toga da li je dobrodošao u tu opštinu ili ne, izazivaju uznemirenost u kompaniji, što je drugim rečima, signal da postoji ozbiljno razmišljanje o povlačenju. Podsetimo, igre oko ostanka te kompanije razvile su se na relaciji Demokratske stranke i G-17. Naime, zamenik predsednice u Svilajncu je iz redova demokrata, i u javnim izjavama stavljao je do znanja da tim investitorom nisu zadovoljni. Tada je, takođe demokrata, prvi čovek paraćinske opštine Saša Paunović javno pozvao Panasonik u taj grad, gde bi bio dobrodošao. O tome koliko lokalne igre mogu da štete dobrim odnosima sa investitorima, niko izgleda nije razmišljao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari