Neopravdano visoke cene stanova krenule nadole

Tržište nekretnina vraća se u stare okvire, mada vrlo opreznim koracima

Ostavite komentar


  1. Najveći zločin je dovlačenje Srbije u Bg preko jeftinih stanova

    1. Super je to pranje love izgradnjom nenormalnog broja kvadrata. Kupovina u gotovini ili reket u gotovini.

    2. Zgradurine i shopping centri samo nicu po Beografu kao kanceri…infrastruktura nikakva, nepostojanje parkinga…grad kojo nema nikakav urbanisticki plan…ko ima vezu i lovu rusi manje i podize zgrade sa mnogo vise spratova, sa pogledom u komsijin tanjir…to mogu kipiti samo oni koji peru kes…

    3. Samo za tri meseca ove godine januar-mart srbija je izgubila 11.495 gradjana. Rodilo se 14,522 a umrlo 26017. Sto znaci da ce 2050 g. Srbija imati oko 3.000.000 stanovnika. Osecam da ce gradjani bezati iz BGD-a.

  2. Medijalna plata u Srbiji 350 e, a kvadrat stana 7.000 e. dali to pravo na stanove imaju samo kriminalci i politicari ili i srednja klasa?

    1. Misli se „za svoj novac“ a ne putem kredita.
      Nije to novac u torbi. U Srbiji ni kola ne mozete da kupite gotovim novcem nego bankarskim transferom.

      1. Znam ja sta znaci kupovati stanove na gotovinu, bez brige. I ja, i ceo svet. Prosek 10% da je to kupac zaradio placajuci poreze. A ti si malo naivan mozda, a?

        1. A vi imate neku insajdersku informaciju koji procenat kupaca ima legalan novac a koji procenat nema?
          Čak i da ste u pravu, čemu pominjanje „keš novca“ kada, kako kažete znate šta to znači? Čemu mešanje baba i žaba?

  3. Gradi se na stotine hiljada novih kvadrata samo u Beogradu a cene još ne padaju, kada će doći trenutak da tržište bude prezasićeno i doći do ozbiljnog pada cena to je veliko pitanje?!

  4. Posle ekonomske krize, dolazi nam drustvena pa socijalna kriza, sve ce jednog dana da stane, strajkovi, blokade, nemiri, ko to nevidi ima veliki problem. Voleo bi da se krene putem dogovora ali to vise nije moguce, Neki ce morati da odgovaraju i po SVAKU CENU zele da zadrze vlast. Ulaziti u kredite i kupovati nekretnine u ovom trenutku je vise nego hrabro. Jedno je sigurno VISE NISTA NECE BITI KAO STO JE BILO.

  5. Konova tvrdi da je „…drzava dala veliku pomoc penzionerima…“! Da li je za nju 100 € velika pomoc koja omogucuje vecu kupovinu stanova? Stvarno ljudi svata izjavljuju po novinama a ne vidim da je drzava pomogla ni firmama a kamo li slobodnim umetnicima! RGZ trubi:“Sto je babi milo to se babi snilo“! Uopste nema govora o povecanoj kupovini stanova – nema se!

  6. …Uz to, nizak natalitet i odliv stanovništva ukazuju da to tržište nije u velikoj…

    U svakoj normalnoj ekonomiji je gore navedeno razlog za pad cena nekretnina.

  7. Plate ce verovatno godinama da se oporavljaju ali su se divljacke cene kvadtrata preko noci oporavile. Ma palite bre.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.