Produženje roka za podnošenje konačnih obavezujućih ponuda za izbor strateškog partnera Rudarsko topioničarskog basena Bor je, kako je to novinarima rekao lider Samostalnog sindikata borskog kombinata bakra Dragan Aleksić, nastavak neuspele epizode sa drugog tendera za prodaju RTB Bor. Ocena samostalnog sindikata je da taj potez Agencije za privatizaciju predstavlja „farsu čiji je cilj netransparentna prodaja borskog kombinata bakra“.

– Stav sindikata o ponudi Ateka je nepromenjen, jer je rečo kompaniji koja je bila učesnik drugog tendera, čak je potpisala i kuporpodajni ugovor, ali potom ni u dva dodatno odobrena roka nije realizovala uplatu. Takvom kupcu ne možemo verovati – kaže predsednik Samostalnog sindikata Rudnika bakra Majdanpek Goran Antić, navodeći da je sindikat na stanovištu da je privatizacija RTB Bor neminovna u dogledno vreme, ali i da Atek nije kompanija koja može da isprati investicije u RTB Bor.

Kako Danas saznaje, u takođe reprezentativnom, Nezavisnom sindikatu smatraju da produžetak roka ne znači ništa loše u slučaju da dogovor sa austrijskom kompanijom bude povoljan po zaposlene. Ovaj sindikat, naime, od budućeg strateškog partnera očekuje da poštuje socijalni program, da otpuštanja budu isključivo na dobrovoljnoj bazi uz otpremninu kao u NIS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari