Racionalizacija u JKP Gradske tržnice u Kragujevcu realizuje se nasilno i nepravedno, a ima za cilj da se prikrije nesavestan rad direktora, navodi se u saopštenju Sindikata u JKP Gradske tržnice.

Sindikalci Ističu da je JKP zaduženo sa 93 miliona dinara, a direktor je troškove reprezentacije uvećao za 16 odsto.

Sindikat tvrdi i da je „direktor, pored pravne službe u preduzeću, angažovao advokate kojima je lane isplatio 800.000 dinara“. Ove godine, kažu, znatno više, iako je preduzeće izgubilo sudske sporove za koje su bili angažovani advokati, što će Tržnice da košta oko 70.000 evra. Istovremeno, odbijajući da radnicima isplati razliku u obračunatim nadoknadama za topli obrok, direktor je „napravio troškove od devet miliona dinara“…

„Kao tehnološki višak proglašava se radnica koja više od 15 godina radi u računovodstvu, a ostaje osoba koja je nedavno zaposlena na određeno vreme. Naša dugogodišnja radnica koja je prekobrojna brinula je o bolesnoj majci i bratu invalidu. U toku smanjivanja broja zaposlenih direktor je zaposlio dve radnice na određeno vreme. Istovremeno, ne dozvoljava radnicima koji to žele da dobrovoljno napuste preduzeće“, piše u saopštenju sindikata koji je pozvao kragujevačku gradsku upravu da utvrdi navedene činjenice i da „preduzme mere protiv odgovornih lica“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari