Nepredviđeni radovi u Novom Pazaru, za uređenje obale Raške još sedam miliona 1Foto: N. Kočović

Lokalna samouprava Novog Pazara izdvojiće još sedam miliona dinara na ime nepredviđenih troškova na uređenju obala reke Raške u centru grada zbog čega će vrednost tog projekta porasti na 37,5 miliona dinara, odnosno, oko 320.000 evra.

Kao razlog za izmenu ugovora navedeno je da je bilo neophodno u završnoj fazi izvođenja građevinskih radova izvesti i radove koji nisu bili predviđeni projektom, a pre svega iz tehničkih razloga i kompatibilnosti sa radovima koji su predmet ugovora.

Nadzorni organ Elvri Hamidović ranije je objasnio da projektno-tehničkom dokumentacijom nisu mogli biti predviđeni svi radovi usled nemogućnosti sagledavanja stvarnog stanja na terenu.

Naveo je da se, nakon rušenja javnog toaleta, pojavilo loše i muljevito tlo koje je moralo biti sanirano, kao i da je bilo problema sa sanacijom rečnog korita koje se urušilo.

Dodao je i da projektom nije bio rešen prelaz između dela koji se uređuje i šetališta ispod mosta zbog čega je predložio da se celokupna površina ispod mosta sa kosinama betonira i upristoji, uz izvođenje neophodnih radova i na samom mostu preko Raške.

Uređenje obala reke Raške izvodila je kompanija “Delić izgradnja”, koja je dostavila najpovoljniju ponudu na tender lokalne samouprave Novog Pazara.

Projektom je predviđeno mašinsko rušenje javnog toaleta, koji godinama nije bio u funkciji, a potom i da se taj deo leve obale Raške preuredi u vidu tribina, prekrivenih granitnim i behaton pločama.

Planirana je i sadnja 10 katalpi, sejanje 18 kvadrata trave, postavljanje žardinjera za cveće, ograde, korpi za otpatke i zamena postojećeg osvetljenja LED rasvetom.

Radovi, koji su trebali da budu završeni do leta, kasnili su nekoliko nedelja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari